Vedeti cat de minunat poarta de grija Dumnezeu de Lucrarea aceasta! Asa cum scrie in Psalmul 23, pe care l-am citit. Ce minunat spune cantaretul Domnului in psalmul acesta: Domnul este pastorul meu Ca si cum numai al meu ar fi, asa Se poarta cu mine. El ma paste parca numai pe mine, in pasunile []Vedeti cat de minunat poarta de grija Dumnezeu de Lucrarea aceasta! Asa cum scrie in Psalmul 23, pe care l-am citit. Ce minunat spune cantaretul Domnului in psalmul acesta: Domnul este pastorul meu Ca si cum numai al meu ar fi, asa Se poarta cu mine. El ma paste parca numai pe mine, in pasunile cele mai verzi. Ma duce la apele cele mai de odihna. Imi intinde masa in fata potrivnicilor mei. Imi umple paharul, ca da peste el . Parca numai de mine Se ocupa Domnul, atat de multe binecuvantari imi da.

Asa ar putea spune duhul, ingerul minunat al Lucrarii Oastei. Cate minunate daruri da Domnul acestui inger! Caci noi gandim ca in cele scrise la Apocalipsa despre ingerii celor sapte Biserici se vorbeste alegoric despre duhurile carora Dumnezeu le-a incredintat sa faca lucrarile in respectivele Biserici. i cum fiecarui duh ales de Dumnezeu si incredintat de Dumnezeu sa faca o anumita lucrare intr-o Biserica El i-a dat anumite insusiri, anumite calitati, anumite binecuvantari asa gandim si despre duhul acela minunat pe care l-a luat dintre cele mai iubite duhuri sfinte, Domnul, si l-a trimis in noaptea de Anul Nou 1923, ca, prin Parintele Iosif, acest vas ales al Duhului Sfant, sa poata sa inceapa sa lucreze in tara aceasta Lucrarea aceasta facuta de cred ca cel mai frumos, mai intim, mai dulce, mai drag duh pe care l-a avut Domnul langa El, caruia i-a incredintat sa lucreze, sa faca, sa inceapa Lucrarea aceasta a Oastei. Ca parca Domnul n-a dat nici unuia cantari asa de frumoase; adunari asa de frumoase; lacrimi asa de scumpe, suflete asa de dragi, partasie asa de scumpa, binecuvantari asa de mari cum ni le-a dat noua si cum le pastreaza intre noi [prin] acest duh sfant trimis de Dumnezeu ca inger al Bisericii Oastei Domnului. Ca, prin Lucrarea aceasta, sa-i invioreze pe toti ceilalti de-a lungul si de-a latul acestui pamant.

Spune Goga intr-una din poeziile sale: Privighetori din alte tari / vin doina sa ne-asculte. / La noi sunt cantece si flori, / si lacrimi multe, multe . Oameni credinciosi, de peste cine stie cate departari, vin sa vada, sa studieze, sa ia parte la o adunare, sa se-mpartaseasca dintr-o lucrare, dintr-o bucurie, dintr-o partasie frateasca din Lucrarea aceasta. Am stat de vorba cu multi care au venit si-au spus: Tot timpul cat am stat in adunarea dumneavoastra, n-am inteles cuvintele, n-am inteles cantarile, dar...