M-am gandit sa dau pentru aceasta zi o citire potrivita din Biblie si n-am aflat nici una mai potrivita ca cea de mai jos. Biblia Vechiului Testament ne spune ca israelitii sau stricat dupa ce au scapat din robia Egiptului. L-au uitat pe Dumnezeu, dezrobitorul lor; au cartit impotriva Lui, s-au dat idolilor, desfranarilor []M-am gandit sa dau pentru aceasta zi o citire potrivita din Biblie si n-am aflat nici una mai potrivita ca cea de mai jos.

Biblia Vechiului Testament ne spune ca israelitii sau stricat dupa ce au scapat din robia Egiptului. L-au uitat pe Dumnezeu, dezrobitorul lor; au cartit impotriva Lui, s-au dat idolilor, desfranarilor si pacatelor. Pentru aceasta, Dumnezeu i-a pedepsit sa rataceasca patruzeci de ani prin pustia de lipsuri, necazuri si pedepse. Pentru pacatele lor, israelitii au murit in pustie inainte de a ajunge in Canaanul cel fagaduit. i a grait Domnul catre Moise, zicand: In pustia aceasta vor cadea oasele voastre nu veti intra in pamantul pe care l-am fagaduit voua pe pruncii vostri ii voi duce in acest pamant iar oasele voastre vor ramane in pustia aceasta (Numeri 14, 26-32). Cuvantul Domnului s-a implinit. Israelitii au murit in pustie, numai copiii lor au ajuns in Canaan. Nici lui Moise nu i s-a dat sa ajunga in Canaan. Domnul S-a maniat si pe mine din pricina voastra zice Moise si a zis: Nici tu nu vei intra in Canaan (Deut. 1, 37). Inainte de a muri, Moise se sui pe varful muntelui Nebo de unde Dumnezeu i-a aratat Canaanul, zicandu-i: Acesta este pamantul ce-l voi da semintiei tale; ti l-am aratat sa-l vezi, dar tu nu vei intra intr-insul (Deut. 34, 4). Imaginea de alaturi infatiseaza clipa in care Dumnezeu ii arata lui Moise Canaanul, inainte de a muri.

O, ce plina de inteles si de invatatura este pentru noi aceasta istorie din Biblie! In ea parca-i pusa chiar istoria noastra si pataniile noastre. Ca si odinioara israelitii, fost am si noi intr-un Egipt de supunere si de robie strainilor. Cand am scapat din robie, acum opt ani, cantat-am si jucat-am de bucuria dezrobirii noastre. Dar pe urma ce s-a intamplat? Apucat-am si noi ca israelitii printr-o pustie de necazuri, de lipsuri si de greutati ce nu se mai gata De opt ani am scapat din Egipt si inca n am ajuns in Canaanul binelui.

Oare de ce? D-apoi de aceea, pentru ca si noi, ca odinioara israelitii, ne-am stricat dupa ce am scapat din robia Egiptului nostru (Iesire 32, 7). Sculatu-ne-am si...