Iata, au trecut sarbatorile Craciunului. Cum ne-am infatisat inaintea Domnului? Cum am plecat de la ieslea lui Iisus cel Micut? Trei categorii au fost: Ingerii intai. Ingerii au [cantat] cu bucurie si s-au dus cu bucurie in cer. Pastorii au primit cu bucurie, au venit, L-au vazut pe Iisus Micut, s-au inchinat si au plecat []Iata, au trecut sarbatorile Craciunului. Cum ne-am infatisat inaintea Domnului? Cum am plecat de la ieslea lui Iisus cel Micut?Trei categorii au fost: Ingerii intai. Ingerii au [cantat] cu bucurie si s-au dus cu bucurie in cer. Pastorii au primit cu bucurie, au venit, L-au vazut pe Iisus Micut, s-au inchinat si au plecat bucurosi. Magii au primit vestea, au venit si s-au inchinat, si au plecat bucurosi.

Dar a fost si Irod, care n-a primit cu bucurie vestea. Au fost soldatii, care, in loc sa se teama de pacat, au taiat copilasi. Au fost mamele, care si-au vazut copiii taiati.

Toti acestia s-au intors altfel de la sarbatori.

Cum ne-am intors noi de la sarbatorile Craciunului? Ca magii, ca ingerasii, ca pastorii sau ca Irod?S-au intors multi in felul acesta.

Daca am trait dupa voia Domnului si ne am purtat frumos, ne-am intors fericiti.

Dar daca am facut planuri urate si ne-am purtat murdar, ca Irod, ce rasplata sa avem?din vorbirea fratelui Traian Dorz de la nunta de la Zavoi 4 februarie 1989Strangeti faramiturile / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2010, vol. 5