A venit un om trimes de Dumnezeu: numele lui era Ioan. Orice neam de oameni si orice epoca din viata omenirii si-a avut oameni mari, oameni trimisi de Dumnezeu, care sa-i aduca soliile alese. Sa-i aduca binefacerile mari si sa-i arate caile adevarate. Dar in imprejurari cu totul deosebite, Dumnezeu a trimis omenirii oameni unici []A venit un om trimes de Dumnezeu: numele lui era Ioan.

Orice neam de oameni si orice epoca din viata omenirii si-a avut oameni mari, oameni trimisi de Dumnezeu, care sa-i aduca soliile alese.

Sa-i aduca binefacerile marisi sa-i arate caile adevarate.

Dar in imprejurari cu totul deosebite, Dumnezeu a trimis omenirii oameni unici cu solii unice.

Ioan Botezatorul a fost trimis cu o solie unica.

Vorbind intr-un fel mai deosebit decat toti ceilalti inaintasi ai sai proroci, Ioan Botezatorul a produs in poporul in care urma sa Se arate Hristos, o miscare unica. Pregatind astfel calea si aratarea Domnului Iisus Hristos, intr-o atmosfera pregatita si gata ca sa-I auda Evanghelia Sa.

De aceea si numarul celor ce L-au urmat de la inceput pe Mantuitorul, si interesul cu care Il ascultam, era atat de mare.

Trimis cu singura misiune sa pregateasca inimile oamenilor pentru asteptarea si ascultarea soliei lui Hristos, Ioan si-a facut cu prisosinta datoria, murind ca un slujitor vrednic, dupa implinirea frumoasa a frumoasei sale insarcinari.

Binecuvintat sa fie solul sfant care L-a aratat prima data oamenilor, pe Iisus Hristos, Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatele lumii!Dintre toti cei care s-au nascut din femeie nimeni n-a fost mai mare decat el(Matei 11, 11).

De atunci si pana in veac, oricine Il arata puternic in cuvinte si in fapte pe Iisus Hristos, ca pe Mielul care ridica pacatul lumii, este un om al lui Dumnezeu.

Cat de putin a fost in vremea sa pretuit si inteles Ioan! Acest mare sol si mare trimes al lui Dumnezeu?Cat de putin au fost intelesi si pretuiti toti marii trimesi ai lui Dumnezeu in neamul si in vremea lor, pana astazi de catre oamenii cei la care ei duceau solia lor aleasa si mare!Marii trimesi ai lui Dumnezeu, fiecare la vremea sa, s-au bucurat mereu de o astfel de primire, de la cea mai mare parte a poporului lor!Isaia, Ieremia, Pavel, Ioan Gura de Aur, sau parintele Iosif, li toti cei ca ei, au avut mereu...