Fiul meu, nu dispretui certarea Domnului, nici nu te descuraja cand esti mustrat de El (Evrei 12, 5). Sa ne gandim apoi ca cel ce tunde tunde la timp potrivit. Ar fi o nebunie sa tunda cineva oile in timpul iernii. Este chiar si un proverb care spune ca Dumnezeu indulceste vantul pentru mieii cei []Fiul meu, nu dispretui certarea Domnului, nici nu te descuraja cand esti mustrat de El (Evrei 12, 5).

Sa ne gandim apoi ca cel ce tunde tunde la timp potrivit. Ar fi o nebunie sa tunda cineva oile in timpul iernii. Este chiar si un proverb care spune ca Dumnezeu indulceste vantul pentru mieii cei tunsi.

Oile sunt tunse cand este cald, timp frumos, ca sa se simta mai bine dupa ce au scapat de lana. Cand vine vara, vine timpul pentru tunsul oilor.

Ati observat vreodata ca Domnul, cand ne trimite intristarea, alege totdeauna timpul cel mai potrivit? Este doar o rugaciune pe care o spunea Apostolilor: Rugati-va, ca fuga voastra sa nu fie iarna. Duhul acestei rugaciuni poate sa fie simtit in timpul suferintelor.

El nu vrea sa ne trimita incercarile cele mai mari in timpurile cele mai grele. Cand sufletul vostru este impovarat, atunci nu va trimite o sarcina prea grea. El pastreaza asemenea greutati pentru timpul cand aveti bucuria in Domnul Care este taria voastra. Este si un fel de presimtire ca o suferinta este aproape atunci cand noi avem bucurii prea multe. Insa mantuirea se apropie cand intristarile sunt prea mari. Domnul nu ne trimite doua mahniri in acelasi timp; sau, daca o face, ne trimite putere indoita. Timpul tunsului Sau este ales cu multa intelepciune.

Parintele Iosif Trifa, din Ca o oaie fara glas (Isaia 53, 7)