Ei i-au mai pus urm toarea intrebare: Atunci de ce botezi, dac nu esti Hristosul, nici Ilie, nici prorocul? A fi un trimes adev rat al Domnului, este un lucru mare si de mare r spundere. Nu oricine care spune el insusi c este trimis al Domnului, este si cu adev rat trimis! Ba tocmai acela care prea tot []Ei i-au mai pus urm toarea intrebare: Atunci de ce botezi, dac nu esti Hristosul, nici Ilie, nici prorocul? A fi un trimes adev rat al Domnului, este un lucru mare si de mare r spundere.

Nu oricine care spune el insusi c este trimis al Domnului, este si cu adev rat trimis! Ba tocmai acela care prea tot spune despre sine acest lucru, mai degrab nu este.

Trimes al Domnului este acela care prin fapta sa si prin toat tr irea sa, dovedeste acest lucru. Care are nu numai tr irea vietii, ci si harul alegerii acestei ispr vnicii (1 Cor. 4, 1-2).

Nu este numai slujitor al lui Hristos, ci este si ispravnic al Tainelor lui Dumnezeu.

Dac si le implineste cu credinciosie pe amandou acest chem ri, el este vrednic de toat pretuirea si supunerea. Si poti s -i fii ascult tor si urmas, c ci te va duce pe urma lui Hristos (Filip. 3, 17; 1 Petru 5, 1-5).

Dac cineva nu tr ieste si nu lucreaz dup porunca Domnului si totusi pretinde sau ocup un astfel de loc, vai de el (1 Cor. 9, 16-17).

Mai bine, dac nu se poate st pani si nu poate tr i asa cum...