Pacatosul iubeste, in lumea aceasta, mortaciunile pacatelor si patimilor, fiindca firea sa veche cere acestea. El nu iubeste Biblia, rugaciunea si cantarea religioasa. El dispretuieste tot ceea ce tine de cer, de mantuire, de Dumnezeu. Trebuie sa primesti o fire noua, trebuie sa te nasti din Dumnezeu, la o noua viata, pentru ca sa-ti placa []Pacatosul iubeste, in lumea aceasta, mortaciunile pacatelor si patimilor, fiindca firea sa veche cere acestea. El nu iubeste Biblia, rugaciunea si cantarea religioasa. El dispretuieste tot ceea ce tine de cer, de mantuire, de Dumnezeu. Trebuie sa primesti o fire noua, trebuie sa te nasti din Dumnezeu, la o noua viata, pentru ca sa-ti placa lucrurile de sus.

Cel nascut din pamant, din carne, iubeste cele pamantesti, iar cel nascut de sus, din Dumnezeu, iubeste cele de sus, cele dumnezeiesti. De aceea a spus atat de hotarat Domnul Iisus: Daca un om nu se naste din nou nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu . i cu atat mai putin, nu va putea s-o mosteneasca.

Primit-am viata si firea de la mama mea spunea cineva , dar douazeci si sapte de ani mai tarziu m-am nascut de sus si am capatat viata dumnezeiasca, pe care am primit-o prin Cuvantul lui Dumnezeu in care am crezut din toata inima mea. Acel Cuvant viu si lucrator pe care si tu, cititorule iubit, daca-l lasi sa intre in inima ta, vei capata samanta vietii vesnice. Cuvantul lui Dumnezeu este samanta care nu poate putrezi (Ptr 1, 23, 25).

Hrana pentru familia crestina / Ioan Marini. Sibiu: Oastea Domnului, 2015