Frati tineri, nu veti fi scutiti nici voi de furtuni. Vor veni furtuni cand mai mari, cand mai mici, dar cu siguranta ca vor veni peste fiecare din voi. Numai asa veti putea sta si rezista, daca va veti inradacina adanc in Stanca-Hristos. Aceasta e tinta si propovaduirea pe care ne-am silit totdeauna din partea []Frati tineri, nu veti fi scutiti nici voi de furtuni. Vor veni furtuni cand mai mari, cand mai mici, dar cu siguranta ca vor veni peste fiecare din voi. Numai asa veti putea sta si rezista, daca va veti inradacina adanc in Stanca-Hristos. Aceasta e tinta si propovaduirea pe care ne-am silit totdeauna din partea Domnului sa v-o putem spune. Caci nu vrem sa ridicam alt nume in adunare Nu vrem sa ridicam alt nume, decat pe Iisus cel Rastignit. Nu vrem sa stim nimic intre voi ne spune Sfantul Pavel decat pe Iisus cel Rastignit.

Nu v-am pus alta tinta si nu va punem niciodata.

E Lucrarea cea nascuta in Biserica aceasta, Lucrare nascuta de Dumnezeu si aici vom ramane. Noi nu predicam in adunarile noastre, cum ne comanda altii, noi nu predicam crucea goala. Noi dam dovada despre Cruce si pretuim Crucea ca pe un altar pe care a fost jertfit Fiul lui Dumnezeu. Dam dovada si purtam Crucea. N-am vorbit niciodata de formele Bisericii noastre pe care le practicam, dar in mijlocul tuturor acestora vrem sa ridicam Chipul Domnului Iisus, ca toti sa priveasca spre El si sa ajunga la starea de om mare, asemenea plinatatii Chipului Sau. Aceasta este tinta gandurilor noastre; pentru aceasta am venit, pentru aceasta ne-a trimis Dumnezeu. i sa-L rugam pe Domnul ca, in putinii ani ce-i mai avem de trait, sa nu mai avem nici o alta nadejde pe pamant, ci sa dorim numai ca pe fratii nostri si pe surorile noastre sa le putem aduce la Hristos. Sa putem inchide ochii nostri linistiti ca ne-am facut datoria si slujba ne-am implinit-o. Dar pana atunciSa putem vorbi si de dincolo de mormant. Sa va putem vorbi cand veti veni la mormintele noastre, sa va putem vorbi de dincolo de mormant de aceeasi nadejde si tinta de care v-am vorbit in viata. De aceeasi mantuire care se da prin Sangele Domnului Hristos. Am vrea sa nu mai schimbam vreodata felul nostru de vorbire, felul de gandire sau felul de lucrare. Sa nu ne lase Domnul niciodata, oricate piedici ar veni in calea noastra. Dar sa nu putem niciodata fi in stare, in mijlocul adunarii, sa vestim un alt Iisus si o alta Evanghelie. Am facut un legamant cu Dumnezeu si in aceasta Lucrare vom ramane pana la moarte. Vom sluji din toate puterile noastre Acest Nume Slavit al lui Dumnezeu, vom cauta sa intarim pe fratii nostri si aveti incredere, fratii mei dragi, nu in noi, ci in Dumnezeu. Aveti incredere ca ne-am predat cu totul lui Dumnezeu. i dorim totdeauna sa vestim Evanghelia curata.

Ori de cate ori veti vedea o slabiciune in viata noastra, va rugam sa ne spuneti, va rugam cu toata taria. Poate ca vom fi si suntem gresiti, pentru ca mai gresim in multe feluri, dar va rugam, ajutati-ne si cu rugaciunile fratiilor voastre. Sunt observatii pe care trebuie sa ni le faceti, iar noi va suntem recunoscatori daca ni le faceti. Daca observati ceva necuviincios in adunare, daca a fost ceva nepotrivit in cuvantul pe care l-am vestit Daca ati simtit ca Duhul nu a putut lucra si in noi, si in voi asemenea, faceti-ne binele acesta si spuneti-ne. Sub orice forma Domnul sa va lumineze dar veniti-ne in ajutor, daca suntem madulare unii altora.

Nu dorim, fratii mei, sa schimbam Evanghelia, pentru nimic in lume. i am dori mai bine sa murim, decat sa venim cu o alta Evanghelie, sa va spunem alte invataturi. Atunci am vrea mai bine sa ne ia Domnul viata in orice clipa. Sa nu fim o piedica in calea Lucrarii lui Dumnezeu! Sa nu ajungem in nici un fel o frana in inaintarea Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos. Nu vrem, nu vrem sa stricam Lucrarea Domnului. Mai bine ia-ne, Doamne, din calea Evangheliei Tale. i ridica pe altii, mai plini de ravna si mai plini de dragoste pentru Lucrarea Ta sfanta si mareata. Ca aici e vorba de mantuire, fratii mei. E vorba de valori pe care le-a rascumparat Hristos pe Crucea Golgotei, prin scump Sangele Lui. De aceea, va rugam pe...