8. Mantuitorul ii invatase de multe ori pe ucenicii Sai despre rugaciune,le aratase de multe ori marea trebuinta pe care o au de a se ruga neincetat.

Le vorbise despre puterea pe care o primesc prin rugaciune si despre ajutorul ei. i despre roadele si binefacerile pe care le da Dumnezeu adevaratei rugaciuni.

Dar la despartirea de la []8. Mantuitorul ii invatase de multe ori pe ucenicii Sai despre rugaciune,le aratase de multe ori marea trebuinta pe care o au de a se ruga neincetat.

Le vorbise despre puterea pe care o primesc prin rugaciune si despre ajutorul ei. i despre roadele si binefacerile pe care le da Dumnezeu adevaratei rugaciuni.

Dar la despartirea de la Cina cea de Taina, le descopera taina primirii acestora de la Tatal.9. Pana atunci doar le aratase casa rugaciunii, dar acum le dadea cheia ei. Era felul in care Domnul ii invatase pe ai Sai cum sa si faca rugaciunea.

Rugaciunea care, intr adevar, sa ajunga in fata lui Dumnezeusi care sa capete pecetea mijlocirii lui Hristos,ca sa poata fi implinita prin Duhul Sfant.

Sa ne patrundem si noi de incredintarea adevarului acestuia.10. Rugaciunea trebuie sa fie facuta la indemnul lui Hristos, Domnul si Mantuitorul nostru.

Ucenicii Domnului inca nu cerusera nimic pana atunci Tatalui in Numele Lui: Cereti! ii indemna Iisus!Desigur, Cuvantul Sfant ne spune:Rugati va necurmat si nu va lasati (Lc 18, 1).

Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri veghind la acestea apoi cu multumiri (Ef 6, 18). i rugati va neincetat (I Tes 5, 17). i staruiti in rugaciune (Col 4, 2)Aceasta este prima parte a adevarului rugaciunii.11. Cand ucenicii au o nevoie deosebita, ei trebuie sa simta un indemn deosebit din partea Domnului, spre a se ruga cu o rugaciune sigura de sprijinul Lui la Tatal.

In tainica partasie...