La plinirea vremii trimis a fost de Dumnezeu Ingerul Gavriil intr-un oras din Galileia, Nazaret, catre Fecioara Maria, aducandu-i vestea ca, din Duhul Sfant si puterea Celui Preinalt, va concepe si va naste pe Mesia, Fiul lui Dumnezeu, pe care-L va chema Iisus. [] Aceasta nastere a lui Dumnezeu in faptura sa e de fapt []La plinirea vremii trimis a fost de Dumnezeu Ingerul Gavriil intr-un oras din Galileia, Nazaret, catre Fecioara Maria, aducandu-i vestea ca, din Duhul Sfant si puterea Celui Preinalt, va concepe si va naste pe Mesia, Fiul lui Dumnezeu, pe care-L va chema Iisus.[] Aceasta nastere a lui Dumnezeu in faptura sa e de fapt o renastere a omului, proces care a fost anuntat, pregatit si care a evoluat logic in istorie. Aceasta insemneaza cuvintele:La plinirea vremii .

Ceea ce e greu de priceput e aceasta: cum e cu putinta ca Tatal omului sa se faca Fiul omului. Dar iata ca s-a facut. S-a facut istoric si de-atunci se face mistic in toti cei ce-L primesc pe Dumnezeu si se nasc de sus a doua oara. Deci cand sufletul, cand faptura noastra intreaga se face curata, cand ajungem pe caile ascezei si ale iubirii, la starea de fecioara, se intampla si pentru noi plinirea vremii, a nasterii lui Iisus in faptura noastra.[] Cu Iisus apare in lume o noua generatie de oameni, neamul lui Iisus, care nu se naste dupa legile firii numai, ci, peste ele se suprapune o nastere spirituala, generatia spirituala a lui Iisus.

Noul neam duhovnicesc, cel al lui Iisus, nu-i un neam care se naste pe pamant, dupa legile lumii animale, un neam neincetat ispitit de poftele interioare. Desfacerea de odinioara a omului de Dumnezeu, insemna pentru om pierderea integritatii, a neprihanirii, pierderea chipului androgin, care constituie...