17. Daca iubim cu adevarat adevarul, vom putea lucra si inspre adevaratul folos al familiei noastre. i nu ne vom insela ca sta bine, daca nu sta bine. Ca sa lucram bine pentru binele ei, cand putem. i sa nu acoperim raul, cand este rau. 18. Adevarul despre fratietatea, despre invatatura si despre credinta noastra []17. Daca iubim cu adevarat adevarul, vom putea lucra si inspre adevaratul folos al familiei noastre. i nu ne vom insela ca sta bine, daca nu sta bine.

Ca sa lucram bine pentru binele ei, cand putem. i sa nu acoperim raul, cand este rau.18. Adevarul despre fratietatea, despre invatatura si despre credinta noastra este de cea mai mare in-semnatate.

Caci numai daca nu ne inselam in privinta ei, atunci nu ne vom insela nici pe noi si nici pe altii.

In cunoasterea acestui adevar, roadele acestei lucrari ne vor da cel mai bine masura realitatii.19. Numai singure cunoasterea si ascultarea Cuvantului lui Hristos pot face cu adevarat fericit pe un om ca si pe un popor.

Oricine iubeste cu adevarat poporul sau si familia sa, acela cauta sa faca totul spre binele lor.

Dar dintre toti bunii fii ai unui popor si ai unei familii, acela care ii face intr adevar cel mai mare bine este fiul cel credincios in Dumnezeu.

Este acela care nu se roaga numai pentru sine lui Dumnezeu, ci pentru tot poporul sau.20. Fericit parintele si fiul oricarui popor si al oricarei familii care propovaduieste puternic Cuvantul Sfant in mijlocul alor sai. i care staruie necurmat pentru pazirea si trairea acestui cuvant de catre toti.

Binecuvantat sa fie parintele poporului nostru care ne a invatat pe noi pazirea si trairea Evangheliei.

Amin.

Pasunile dulci / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006