Staretul Tadei de la Vitovnita Dumnezeu este Iubire (I Ioan 4:16). Si daca Il chemam pe Dumnezeu in viata noastra asa cum Sfintii Parinti ne invata, atunci chemam Iubirea. Daca stim si credem ca El este prezent pretutindeni, tot timpul si daca suntem uniti cu El in inimile noastre, El ne va invata cum sa []Staretul Tadei de la VitovnitaDumnezeu este Iubire (I Ioan 4:16). Si daca Il chemam pe Dumnezeu in viata noastra asa cum Sfintii Parinti ne invata, atunci chemam Iubirea. Daca stim si credem ca El este prezent pretutindeni, tot timpul si daca suntem uniti cu El in inimile noastre, El ne va invata cum sa ne iubim aproapele. Pentru ca noi nu stim cum sa Il iubim pe Dumnezeu sau aproapele.

Adeseori duhurile rele se amesteca atat de mult cu iubirea Divina incat de multe ori ne atrag departe de calea adevaratei iubiri. Sugestiile lor sunt pline de aspecte fizice si emotionale din lumea aceasta: placere si pofta, care nu sunt altceva decat sclavie.

Se intampla adeseori ca o persoana, fie tanara sau in varsta, sa se indragosteasca de o alta persoana sau chiar de un obiect. Unii oameni se indragostesc de aur si nu pot suporta sa fie despartiti de acesta sau de bogatia, casa ori bunurile lor, si astfel devin inrobiti. Daca s-ar intampla ca cineva sa le ia aceste bunuri ar deveni deznadajduti. De multe ori puterile raului aduc astfel de oameni pe pragul disperarii si al auto-distrugerii.

Este aceasta iubire? Duhurile rautatii adeseori vin si se amesteca cu iubirea Divina pe care Dumnezeu a sadit-o in noi. Acel tip de iubire este fara discernamant. Insa iubirea lui Dumnezeu este fara limiteIubirea este desavarsire, spune Apostolul (cf. Romani 13:10). Dumnezeu este desavarsit, este infailibil. Si astfel, cand iubirea lui...