10. Cata vreme omul mai traieste inca si isi mai poate recunoaste prabusirea in care se afla, ca sa se poata cai si indrepta atat de adanc, in fata lui Dumnezeu si a oamenilor, pe cat de adanc a pacatuit, mai poate fi o salvare. Atunci, daca poate face saltul salvator pana la sinceritatea []10. Cata vreme omul mai traieste incasi isi mai poate recunoaste prabusirea in care se afla,ca sa se poata cai si indrepta atat de adanc, in fata lui Dumnezeu si a oamenilor, pe cat de adanc a pacatuit, mai poate fi o salvare.

Atunci, daca poate face saltul salvator pana la sinceritatea unei ascultari totale de Hristos, pentru intreg restul vietii sale,sufletul acela poate fi salvatAltfel, niciodata.

Niciodata!11. Locasul Domnului este totdeauna placut cand sufletele, patrunse de evlavie, se duc in el sa admire slava Domnului. i cand atata timp cat stau acolo sunt patrunse de cutremurul sfant al Prezentei Sale Preasfinte,toate sufletele petrec cu Dumnezeu. i fiecare simte Prezenta Lui dupa masura sensibilitatii si curatiei sale.12. In locasul Domnului, atmosfera trebuie sa fie totdeauna inaltatoare,rugaciunile fierbinti si lacrimile usuratoare,cantarile pline de frumusete si inimile strabatute de fior,caci lumina plina de o blanda duiosie a lui Hristos umple sufletele curatite, revarsand tuturor bucuria cereasca si binecuvantarile Lui imbelsugate.

Numai atunci totul este inaltator si dumnezeiesc13. Cand inima conducatorilor si a poporului s-a stricat de la curatia dragostei fata de Dumnezeu, tot farmecul sfant s-a dus.

Cand au inceput sa uite si sa calce cu totii sfintele Domnului legaminte, facute candva pentru a fi vesnice cu Dumnezeu, totul e decazut. i intunericul se lasa peste toti, in plina zi.14. Cand in viata si in inima tuturor incep a-si face loc tot mai larg iubirile cele mai straine de Dumnezeu,lumina bucuriilor se stinge.

Cand pasii lor pornesc tot mai indraznet pe caile pacatelor paganesti, atunci toata Fata Domnului si tot Duhul Sau sunt intristate neincetat intre ei si, in urma, indepartate de tot15. Istoricul Iosif Flaviu scrie ca numarul celor...