O, dragii mei! Parintele Iosif a spus ca Oastea Domnului este aflarea si vestirea lui Iisus cel Rastignit Daca L-ai aflat pe Hristos si Il ai pe Hristos, prin puterea Lui, prin smerenia adanca si prin indemnul Duhului Sau cel Sfant, arata-L pe Hristos prin viata ta, prin purtarea ta, prin cuvantul tau! Sfredeleste inima []O, dragii mei! Parintele Iosif a spus ca Oastea Domnului este aflarea si vestirea lui Iisus cel Rastignit Daca L-ai aflat pe Hristos si Il ai pe Hristos, prin puterea Lui, prin smerenia adanca si prin indemnul Duhului Sau cel Sfant, arata-L pe Hristos prin viata ta, prin purtarea ta, prin cuvantul tau! Sfredeleste inima care este impietrita de pacat.

Sfredeleste cu puterea dragostei lui Dumnezeu si cu compresorul care invarte sfredelul acesta, care pot fi eu sau tu, dar depindem de puterea care-l invarte, de Hristos.

Sfredeleste inima impietrita, fa un geam in ea, ca sa patrunda lumina, sa patrunda Hristos si cu aceasta ai rezolvat asa de frumos totul.

Pana cand nu-i Hristos in inima fiecarui ostas, nu am facut nimic. Pana cand nu-i Hristos cel Rastignit in inima noastra, n-am facut nimic; dar de atunci incolo, am rezolvat totul. Cand am putut, prin harul lui Dumnezeu si prin puterea Duhului Sfant, sa sfredelim, sa spargem inima impietrita, sa facem geam in ea atunci automat Soarele cel de Sus, Rasaritul cel de Sus, Hristos, va patrunde in inimile noastre si atunci nu va mai fi nevoie sa-i spui fratelui tau: Fratele meu, nu face asa sau nu face asa nu te purta asa Hristos, lumina lumii, lumineaza in intuneric. Asa cum patrunde lumina intr-o bezna si prin razele ei vezi fiecare firicel de praf, tot asa, prin lumina lui Hristos patrunsa in acel suflet, va patrunde lumina si se va vedea orice fel de pacat, cat ar fi el de mic.

Dar mai intai trebuie Hristos in inimi. Aceasta avem noi de lucrat aici la Oastea Domnului: sa-L aducem pe Hristos in inimile si in sufletele fiecarui ostas. Atunci biruim! Dar pot trece zecile de ani, daca in inima...