Testamentul unui betiv In orasul Osvego, din America, un betiv a lasat urmatorul testament: Parintilor mei le las mostenire mahnire destula pentru batranete. Fratilor mei, rusine si suparare. Sotiei mele ii las o viata plina de mizerie si inima bolnava ce i-am zdrobit-o. Iar copiilor mei, pe langa saracie si mizerie, le mai las si []Testamentul unui betivIn orasul Osvego, din America, un betiv a lasat urmatorul testament:Parintilor mei le las mostenire mahnire destula pentru batranete. Fratilor mei, rusine si suparare. Sotiei mele ii las o viata plina de mizerie si inima bolnava ce i-am zdrobit-o. Iar copiilor mei, pe langa saracie si mizerie, le mai las si rusinea ca tatal lor a murit in ticalosia bauturiiIngerul pazitor al betivuluiDespre fiecare om se spune ca are un inger pazitor care-l insoteste nevazut pe tot locul si-l apara de primejdii. i betivul are un astfel de inger pazitor. Iata-l in chipul de alaturi. Ingerul pazitor al betivului este moartea. Acest inger pazitor il insoteste pe tot locul pe cel betiv.

Acest ingerpazitor il arunca pe cel betiv in apa, in foc, in zapada, in temnita, in spital, in mormant si in iad.

Vai de cei ce si-au predat viata in seama acestui fioros inger pazitor.

Al tempo perdutoUn prieten imi spunea ca umbland asta-vara prin Italia, a vazut intr-un loc o carciuma pe care scris: Al tempo perduto, adica La timpul pierdut.

Potrivita firma! Cu adevarat vremea cea scumpa ce o petrece omul la birt este o vreme pierduta pentru suflet, pierduta pentru imparatia lui Dumnezeu. Este insa aceasta vreme pierduta un mare castig pentru imparatia iadului.

Parintele Iosif Trifa, din Alcoolul duhul diavolului