...ei vor vedea pe Dumne zeu Matei 5, 8 Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule Cel mai de pret lucru pentru noi este sa avem o inima curata. Intr-o astfel de inima, se oglindeste Dumnezeu, asa cum soarele se oglin deste in apele unui lac curat si limpede. Deci tinta noastra sa fie ca, prin []...ei vor vedea pe Dumne zeu Matei 5, 8 Inima curata zideste intru mine, DumnezeuleCel mai de pret lucru pentru noi este sa avem o inima curata. Intr-o astfel de inima, se oglindeste Dumnezeu, asa cum soarele se oglin deste in apele unui lac curat si limpede.

Deci tinta noastra sa fie ca, prin Cu vantul lui Dumnezeu si prin Duhul Sfant, sa ne cu ratim mereu launtrul nostru de orice gand rau, de orice intinaciune si intinare, caci numai asa ne putem pastra curat templul cel pretios al inimii noastre.

Sileste-te dar mereu pentru aceasta, iar daca inima ta este intinata si murdara, vino indata sa mergem pe urmele lui David, care, a tunci cand si-a pierdut inima curata, plangea si se tanguia, rugandu-se cu lacrimi amare Domnului si zicand: Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule, si duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele (Ps. 50, 11). Trebuie ca, mai intai, inima noastra fireas ca si veche, care e nespus de inselatoare si deznadaj duit de rea (Ier. 17, 9), sa fie in franta, umili ta si smerita, ca sa poata ajunge curata.

Dar, pentru a ajunge la inima cea cu rata de la Matei 5, 8 care va vedea pe Dumnezeu , trebuie sa trecem prin durerea ini mii zdrobite si infrante din Psalmul 50, 17, prin pocainta care smereste; s-o stropim cu lacrimile durerii si ale caintei pentru abaterile noastre si s-o inmuiem in sangele Domnului Iisus Hristos, care ne curata de orice pacat (I Ioan l, 7).

Ioan Marini, din vol. Ganduri crestine (vol. 1)