Un cuvant al fratelui Traian Dorz, de la sfarsitul adunarii de la Simeria 23 august 1969 Trebuind sa ne despartim, as vrea sa va mai indrept, din toata inima, gandul spre Cuvantul lui Dumnezeu pe care-l auziti, pe care l-ati auzit si pe care il veti mai auzi. In Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu []Un cuvant al fratelui Traian Dorz, de la sfarsitul adunarii de la Simeria 23 august 1969Trebuind sa ne despartim, as vrea sa va mai indrept, din toata inima, gandul spre Cuvantul lui Dumnezeu pe care-l auziti, pe care l-ati auzit si pe care il veti mai auzi.

In Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu este scris: Cum isi va tinea cel tanar curata cararea sa? Indreptandu-se dupa Cuvantul Tau . Acesta sa va fie totdeauna gandul inimii si dorinta sufletului: sa va indreptati dupa Cuvantul lui Dumnezeu. Indreptati-va neincetat, cautati neincetat care este voia lui Dumnezeu. Cercetati sfantul Sau Cuvant si, ori de cate ori simtiti in inima indemnul de a-l asculta, ascultati-l. Indreptati-va dupa Cuvantul lui Dumnezeu si va veti tine curata cararea, si va veti tine curate gandurile, va veti tine curate inimile si curata credinta, si curata invatatura pana la sfarsit. Dumnezeu va va binecuvanta si va face sa fiti binecuvantare pentru cei care va vor urma. Noi din toata inima va insotim. Cand putem, rareori, cu cuvintele noastre, va indemnam la acest lucru dar totdeauna, sa stiti, o facem cu rugaciunea noastra inaintea lui Dumnezeu. Caci fratii va pot insoti rareori. Intalnirile noastre va pot imbarbata rareori. Dar Domnul Iisus si sfantul Sau Cuvant pot sa va insoteasca in fiecare zi. i daca va calauziti dupa El, veti fi binecuvantati.

Noi din toata inima ne rugam lui Dumnezeu sa va binecuvanteze. Caci avem fata de toti cei tineri si de toti cei care ne urmeaza pe noi o sfanta raspundere inaintea lui Dumnezeu si o dragoste nemarginita in Hristos. Din toata inima dorim sa va luptati, sa biruiti indemnurile pacatului si pornirile firesti ale ispitei. Feriti-va de pacate si de ispitele din lume. Ascultati de parintii vostri credinciosi. Indreptati-va dupa Cuvantul lui Dumnezeu. Siliti-va singuri sa traiti o viata de rugaciune. De nimic n-aveti nevoie mai mult decat de rugaciune. Doriti rugaciunea. Cautati rugaciunea. Iubiti rugaciunea. Insetati dupa rugaciune! i prin rugaciune, Cuvantul lui Dumnezeu va va vorbi; puterea lui Dumnezeu va va intari; harul...