Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; (Matei, 25, 35) Bagati de seama, evanghelia Judecatii din Urma isi are de temei cunoasterea Mantuitorului! Milostenia din evanghelie (bolnav am fost si M-ati cercetat gol am fost si M-ati imbracat flamand am fost si M-ati saturat etc.) []Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; (Matei, 25, 35)Bagati de seama, evanghelia Judecatii din Urma isi are de temei cunoasterea Mantuitorului! Milostenia din evanghelie (bolnav am fost si M-ati cercetat gol am fost si M-ati imbracat flamand am fost si M-ati saturat etc.) este pusa aici ca o forma de cunoastere a Mantuitorului.

Imparatia lui Dumnezeu nu e numai milostenie si nu se poate cumpara numai cu danii, ea se poate castiga numai prin cunoasterea si aflarea cea adevarata a Mantuitorului. Din aceasta cunoastere se revarsa toate virtutile, asa cum matca albinelor nu iese niciodata singura din stup, ci numai inconjurata de toata garda ei. Milostenia si toate celelalte virtuti si fapte bune incep a curge de la sine, cand L-ai aflat cu adevarat pe Mantuitorul.

Numai o milostenie facuta din dragostea si cunoasterea Mantuitorului trage in cumpana mantuirii.

De aici trebuie sa plece si mantuirea pacatosilor. Numai de frica iadului, nimeni nu va intra in rai. In rai vor intra numai cei care, inca din lumea aceasta, Il cunosc cu adevarat pe Iisus Mantuitorul, Il iubesc si au placere pentru cele sufletesti, pentru viata cea duhovniceasca.

Pr. Iosif Trifa Talcuirea Evangheliilor de peste anDespre anuntul planului de citire al Bibliei in anul 2023:Luna februarie PLAN DE CITIRE A BIBLIEI IN 365 DE ZILE (Anul 2023)