Parintele Vasile Ouatu Scumpii si iubitii mei fratiori si surioare in ostasia Domnului Iisus! Voi toti, frati si surori presarati pe intinsul tarii romanesti, cunoasteti cum s-a nascut Oastea noastra scumpa. Din rugaciunea si lacrimile scumpului nostru parinte sufletesc Iosif. El ne-a chemat, luminat si calauzit de Domnul si numai de Domnul, ca sa ne []Parintele Vasile OuatuScumpii si iubitii mei fratiori si surioare in ostasia Domnului Iisus!Voi toti, frati si surori presarati pe intinsul tarii romanesti, cunoasteti cum s-a nascut Oastea noastra scumpa. Din rugaciunea si lacrimile scumpului nostru parinte sufletesc Iosif. El ne-a chemat, luminat si calauzit de Domnul si numai de Domnul, ca sa ne hotaram pentru o viata curata si sfanta, bine placuta Domnului.

Nopti de rugaciune ingenuncheata, Duhul Domnului l-a indemnat sa sune din trambita si sa ne cheme la o noua viata, sa ne cheme cu staruinta de prin vaile pacatului. Plecat si smerit fata de Domnul, Parintele Iosif a pus trambita la gura si a sunat, a sunat cu putere si multi ne-am adunat in jurul gornistului lui Dumnezeu.

Gornistul , vazand cum gloatele se aduna rand pe rand, a sunat si el tot mai cu putere, fara a tine seama de nimic, nici chiar de viata sa. Tot de Domnul a poruncit, gornistul a facut si a vestit. Urechea lui a fost mereu aplecata la picioarele Domnului, de unde a primit noi indemnuri, sfaturi si indrumari. Gornistul a cantat atat de frumos, ca noi cu lacrimi am parasit lumea si l-am urmat, hotarandu-ne cu legamant sa nu ne mai intoarcem niciodata inapoi. Stapanit de iubirea sfanta a primilor apostoli ai credintei, Parintele Iosif a chemat la mantuire, prin Oaste, pe tot sufletul ce zacea greu in noaptea intunecoasa a pacatului. A cazut greu bolnav si tot n-a incetat sa cheme si sa strige din adancul inimii sufletele la viata. i fiindca chemarea a fost insotita de jertfa sub toate raporturile, Dumnezeu a binecuvantat-o in asa masura ca aceasta chemare ne-a dat o Oaste mare si puternica. Aceasta chemare a Parintelui Iosif ne-a nascut la o viata noua cu Domnul Hristos, in Biserica Sa.

Aceasta chemare in care Parintele Iosif a pus avutul sau, munca si agonisita sa,...