Am citit intr-unul din ultimele numere ale Foii noastre Iisus Biruitorul editorialul intitulat: Sa tinem la specificul Oastei . O chemare la a apara randuiala adunarilor si de a nu renunta la cuvantul lui Dumnezeu liber, rugaciunea libera, cantarea libera , acest mod de viata la care fratele Traian Dorz dorea din tot sufletul sa []Am citit intr-unul din ultimele numere ale Foii noastre Iisus Biruitorul editorialul intitulat: Sa tinem la specificul Oastei . O chemare la a apara randuiala adunarilor si de a nu renunta la cuvantul lui Dumnezeu liber, rugaciunea libera, cantarea libera , acest mod de viata la care fratele Traian Dorz dorea din tot sufletul sa nu se renunte vreodata. Cu precizarea fratelui insa ca, in Biserica, ostasii Domnului isi fac datoria mai mult si de zeci de ori decat crestinii de rand.

Ramanand si azi, si-n viitor, aceiasi crestini mult-ravnitori in randuielile cultice ale Bisericii, adica traitori cu multa evlavie ai slujbelor si Tainelor mantuirii pe care le administreaza Biserica la asta inflacarandu-ne mai ales rubricile speciale din Iisus Biruitorul , deci doar in aceasta atmosfera duhovniceasca, aceea de a trai mai intens invataturile Bibliei si ale Bisericii la care a nadajduit Parintele Iosif Trifa sa ramana Oastea Domnului, cred ca ar trebui sa ne oprim in taina, cu multa acrivie, la cata atingere au avut sau inca au ursul sectarist si leul formalist de fiecare dintre activitatile specifice ale adunarilor noastre. Ca, in final, chemarea: sa tinem la specificul Oastei trebuie sa continue cu solutiile necesare pentru mentinerea acestui specific in cadrele invataturii Bibliei si ale Bisericii.

Cu alte cuvinte, sa facem fiecare o introspectiva a adunarilor noastre si sa observam cat duh sectar sau cat duh formalist a...