din vorbirea fratelui Ioan Voina la o adunare de revelion 1972 Inca putina, foarte putina vreme, si Cel ce vine va veni . Dar acum, cat e de aproape venirea Lui? Deci, sa ne trezim, fratilor! tim, intr-adevar, ca numai acei care sunt sinceri pentru lucrul lui Dumnezeu si pentru Lucrarea lui Dumnezeu, numai acestia []din vorbirea fratelui Ioan Voina la o adunare de revelion 1972Inca putina, foarte putina vreme, si Cel ce vine va veni .

Dar acum, cat e de aproape venirea Lui? Deci, sa ne trezim, fratilor! tim, intr-adevar, ca numai acei care sunt sinceri pentru lucrul lui Dumnezeu si pentru Lucrarea lui Dumnezeu, numai acestia sunt aceia care marturisesc din dragoste, care canta din dragoste si care orice lucru il fac din dragoste, pentru Dumnezeu si pentru mantuirea lor. Pentru sufletul lor. Caci Dumnezeu tot Dumnezeu ramane. Nu-L putem nici micsora, nici inalta noi, caci El tot sfant este si tot puternic; dar paguba e a noastra, iubitii mei. Cum spune in Marcu 8, 35-38: Ce i-ar folosi unui om sa castige lumea intreaga, daca isi pierde sufletul? Sau ce ar da un om in schimb pentru sufletul sau? .

Deci, ce har si binecuvantare din partea lui Dumnezeu, iubitii mei, ca ne-a strans si in seara aceasta in jurul Sau; in jurul Cuvantului Sau! Asa cum spune [Domnul] cand plangea pentru Ierusalim. Caci atunci cand a intrat in Ierusalim si Ii asterneau covoare, El a plans pentru Ierusalim. i a spus: Daca ai fi cunoscut tu vremea cand ai fost cercetat Ierusalime, Ierusalime, tu, care omori pe prooroci si-i ucizi cu pietre pe cei trimisi la tine! De multe ori am vrut sa strang in jurul Meu pe copiii tai cum isi strange gaina puii sub aripi. Dar iata ca acum vi se va lasa casa pustie, pentru ca n-ai cunoscut vremea cand ai fost cercetat. Te voi face una cu pamantul pe tine si pe copiii tai . i asa a fost. La anul 70, Ierusalimul a fost facut una cu pamantul. i Ierusalimul inchipuie si sfarsitul veacurilor.

De aceea, dragii mei frati si surori si iubitilor tineri, bucurati-va! Dumnezeu v-a invrednicit de harul acesta, sa auziti lucrurile lui Dumnezeu care sunt puse la dispozitia noastra si sa vedeti intr-adevar ca Dumnezeu ne-a ales poate nu eram vrednici decat de moarte dar Dumnezeu asa a gasit El cu cale, cum spune acolo intr-un loc: Nu voi M-ati ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi . Ce har! Ce fericiti trebuie sa fim ca Dumnezeu ne-a ales pe noi si ne-a smuls din acest veac rau, din mijlocul milioanelor de oameni care bajbaie ca orbii pe intuneric si se duc cu gramada la pierzarea vesnica, iubitii mei, si pe noi Dumnezeu ne-a ales si ne-a pus Cuvantul in mana, si ne-a luminat calea, iubitii mei! Cum ar trebui sa fim de recunoscatori fata de ceea ce a facut Dumnezeu pentru noi! Vedeti cum progreseaza lumea in lucrurile pe care le asteapta prapadul si pierzarea? i noi stam nepasatori fata de o mantuire atata de mare , fata de o vesnicie care nu se va clatina niciodata, cum spune Apostolul Pavel: Noi nu avem aici o cetate statatoare, ci suntem in cautarea celei viitoare, al carei mester si zidar este Dumnezeu . Nu inceputul unui lucru, iubitii mei, [este important], ci sfarsitul, asa cum am auzit vorbindu-se ca Legea si proorocii au tinut pana la Ioan; iar de la Ioan si pana acum, Imparatia lui Dumnezeu se ia cu navala. i numai cei ce dau navala pun mana pe ea.

Am dori din toata inima si din tot sufletul ca fratii nostri sa creasca cat mai repede. Ne-aducem aminte de cuvintele de la Ieremia 8, unde se spune: Cocostarcul randunica si cocorul isi cunosc vremea lor cand trebuie sa plece, dar poporul Meu nu cunoaste Legea Domnului . Ati vazut, cand vine toamna, cand se-apropie toamna, randunica si cocorii se pregatesc pentru calatoria lor de mii si mii de kilometri, pentru ca stiu ca aici vine iarna si nu pot sa reziste, iubitii mei. Deci, iata, pasarile cerului sunt mai intelepte decat oamenii. Randunica parca ar spune catre puisorii ei: Dragii mamei, sa cresteti cat mai repede, sa va-ntariti, caci noi nu suntem statornici aici si noi va trebui sa plecam departe. Sa nu cumva sa cadeti pe drum. Intariti-va! Pregatiti-va, sa fiti gata! . Iata, cu atat mai mult noi, iubitii mei. Cum zice acolo Isaia, in capitolul 10, versetul 1, catre cei rai: Ce veti face voi in ziua aceea a maniei lui Dumnezeu, care va veni din departare peste voi? La cine veti fugi dupa ajutor si unde va veti lasa bogatia voastra? . Se adreseaza celor rai: Ce veti face voi? La cine veti fugi dupa ajutor? . i apoi ne ducem tot in Isaia, la capitolul 49, cu versetul 15. Aici se adreseaza celor buni si le spune: Cum va putea o femeie sa-si uite pruncul pe care-l alapteaza si sa nu aiba mila de rodul pantecelui ei? Dar chiar daca-l va uita, Eu cu nici un chip nu va voi parasi .

Ce minunat! Ce deosebire intre unii si altii, dragii mei! Sa ne verificam putin viata noastra, iubitii mei, asa dupa cum ati vazut ca intreprinderile si institutiile isi fac bilantul la finele anului, sa vada ce-au castigat si ce ar putea sa faca pe viitor: sa-si mareasca planul, sa faca tot mai multe lucruri, sa faca tot mai multe blocuri, sa faca tot mai multe locuinte Deci, iubitii mei, si noi trebuie sa grabim ziua venirii lui Dumnezeu, ca este foarte, foarte aproape.

Nu am cuvinte sa-I multumesc indeajuns si pe deplin lui Dumnezeu ca ne-a invrednicit de o fericire deosebita si in seara aceasta, sa putem fi in fata Cuvantului, in fata Lui. Domnul sa ne ajute pentru viitor, iubitii mei, caci viitorul nu-l cunoastem si e-n Mana Lui. Am cunoscut trecutul, stim pe unde am trecut. Nu avem cuvinte cu care sa-I multumim indeajuns lui Dumnezeu ca [ne-a ocrotit] prin toate valurile si furtunile prin care a trebuit sa treaca Lucrarea si ai Sai cei devotati, cei care Il marturisesc nu din duh de cearta si din slava desarta, ci din dragoste; ei, care stiu ca pe aceasta cale s-au dus toti acei care au luptat si au biruit si ca numai pe aceasta cale se poate ajunge in fericirea vesnica. Ne bucuram din toata inima ca ne-a ocrotit, ne-a sprijinit, ne-a inconjurat, asa cum spune Cuvantul (caci n-as vrea sa trec peste Cuvant, ci vreau sa spun numai adevarul adevarat), ne-a inconjurat pe dinapoi si pe dinainte si i-a pus Mana peste noi. Ne-a ocrotit si ne-a sprijinit asa cum isi ocroteste gaina puii sub aripile ei. Deci avem nadejde si incredere ca si pe viitor, El, Care nu Se schimba ca noi, ci este acelasi ieri si azi, si in veac, ne va ocroti si ne va sprijini. tim intr-adevar ca orice rasad care nu este sadit de Tatal va fi smuls din radacina. Iar pe acei care sunt ai Lui nimeni nu-i va smulge din Mana Lui si din Mana Tatalui.

Deci trecutul l-am vazut; prezentul il vedem; asteptam viitorul. Nu stim: s ar putea ca in noaptea aceasta sa vina, sa-i ia pe ai Sai, asa cum spune: Fiindca ai pazit cuvantul rabdarii Mele, te voi pazi si eu de ceasul incercarii care are sa () incerce pe locuitorii pamantului ; sau cum spune in Matei 24: Iar voi, cand veti vedea intamplandu-se aceste lucruri, sa va ridicati sus capetele voastre, caci izbavirea voastra se apropie . i cum a fost in zilele lui Noe, in zilele lui Lot, cand mancau, beau, se insurau, se maritau, cladeau, zideau , tot asa va fi si la venirea Fiului Omului. Cand ati mai vazut fratiile voastre atatea ziduri? Atatea santiere? Nu suntem noi cum spunea un frate mai inainte, despre strangerea poporului Israel; atunci cand el a pacatuit si au spus ca Sangele Lui sa cada asupra noastra si asupra copiilor nostri , Dumnezeu i-a imprastiat. Va voi imprastia printre neamuri si nu veti avea o cetate de locuit. Iar la timpul din urma, va voi fluiera si va voi strange . Iata: traim timpul din urma? Iata ca Dumnezeu i-a strans si-i strange mereu. i-au luat numai...