Biserica noastra pune apas pe educatia crestin-ortodoxa a tineretului si pe importanta activitatii tipografilor bisericesti in aceasta educatie, lucrare inceputa de Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul arii Romanesti, cel care a fost martirizat cu trei secole in urma, in anul 1716. Educarea tineretului incepe inca din vremea copilariei; mai mult, se spune ca educarea copilului []Tipografia Mireasa vantului Biserica noastra pune apas pe educatia crestin-ortodoxa a tineretului si pe importanta activitatii tipografilor bisericesti in aceasta educatie, lucrare inceputa de Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul arii Romanesti, cel care a fost martirizat cu trei secole in urma, in anul 1716.

Educarea tineretului incepe inca din vremea copilariei; mai mult, se spune ca educarea copilului incepe cu douazeci de ani inainte de a se naste, adica incepe o data cu educarea parintilor inca din vremea cand acestia, parintii, au fost la randul lor copii.

Cel mai important factor al educarii tinerilor tine de perioada copilariei lor, de cei sapte ani de-acasa . Ceea ce parintii au scris pe inima copilului, aceea nu se va sterge niciodata. O educatie care are la baza Botezul crestin-ortodox si care este impregnata de rugaciune, smerenie, bunatate, altruism, credinta dreptmaritoare, iubire de Dumnezeu si de aproapele si de toate cele asemanatoare acestora va fi nemuritoare in viata persoanei adulte de mai tarziu.

Daca cineva incearca sa stearga cele ce o astfel de educatie a scris pe inima si sufletul copilului si va scrie altceva in loc, aceasta din urma scriere nu va reusi sa inlocuiasca in intregime cele ce au fost candva sapate pe inima si sufletul acela. Este la fel ca palimpsestul in paleografie Palimpsestul este un pergament sau un papirus de pe care a fost stearsa sau razuita scrierea initiala, pentru a fi utilizat din nou, pe care se mai vad inca urmele vechii scrieri. Termenul este compus din doua cuvinte grecesti: palin din nou, psestos razuit....