Detalii Aperitiv tarta cu Ricotta si Rosii Cherry
Astazi am avut pofta de ceva usor, cu gust de primavara. Si avand in vedere ca iubesc toate tipurile de branza, am ales sa fac o tarta rapida, care nu necesita mult efort.
Blat: Mixati faina cu sarea si cu untul rece, dupa care adaugati galbenusurile, pe rand, mixand dupa fiecare. Apoi adaugati apa si framantati un aluat de tarta. Acoperiti aluatul in folie alimentara si dati la rece pentru 30 de minute. Dupa acest interval, modelati aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, in functie de forma tavii in care urmeaza sa coaceti si intepati-l cu o furculita. Dati blatul simplu la copt la foc mediu pentru 12-15 minute.
Umplutura: Mixati ricotta cu ouale si cu smantana pentru gatit. Adaugati telemeaua maruntita in prealabil si amestecati bine. Acum puteti adauga mararul tocat, sarea, busuiocul si sa mixati din nou, pana ce aveti o compozitie omogena. Turnati compozitia peste blatul precopt. La sfarsit adaugati rosiile cherry peste tarta, afundandu-le in compozitia de branza.
Coaceti intreaga tarta la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 30 de minute, sau pana se rumeneste usor la suprafata.
Folositi ingredientele reci pentru blat, pentru a fi mai fraged.