Daca tot m-am jucat .. va las cu drag si retetaE un tort care are nevoie de ceva timp, dar merita.

Blatul: puteti incepe cu pregatirea blatului, pentru inceput, puneti la topit untul si ciocolata, pe baie de aburi si lasati la racit.

Separati albususurile de galbenusuri, mixati spuma albusurie cu putina sare, dupa care mixati galbenusurile cu zahar, pana devin spuma, chiar si 10-15 minute, se incorporeaza apoi faina si praful de copt, se adauga ciocolata si la final, albusurile spuma, de jos in sus, pana se incorporeaza bine; se pun fulgi de ciocolata, cam 60 grCompozitia se toarna intr-o tava rotunda (diametru 22) tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor ul preincalzit, la 180 C, pentru 25-30 minute. Spre final, puteti adauga o folie de aluminiu, pentru a evita riscul de a arde blatul.

Crema: se topeste ciocolata alba cu putin lapte, se lasa la racit. Intre timp, se mixeaza mascarponele cu frisca, daca doriti mai dulce, puteti pune zahar pudra, se adauga ciocolata alba si vanilia si se mixeaza spuma. Se pregateste un sirop simplu de caramel, pentru insiropat.

Blatul rece se taie in doua, se asaza prima parte, se insiropeaza putin, se asaza un strat de crema si deasupra biscuiti sfarmati grosier, alt strat de crema, ultima parte de blat, usor insiropat, se da la rece. Apoi se imbraca cu crema ramasa si frisca, primul strat de crema, dupa care se da la rece, macar o ora, dupa care se imbraca in frisca.

Tortul trebuie sa stea chiar si 5 - 6ore in frigider, dupa care se decoreaza cu ciocolata topita pe baie de aburi, cu un cub de unt si cateva linguri de frisca .

Se lasa la racit, nu prea mult si se toarna pe margini usor, de jur imprejur, se da la rece, dupa care, partea superioara se acopera total in ciocolata, se lasa putin la rece, se decoreaza cu frisca, fulgi de ciocolata si oreo.