Anul acesta am fugit in concediu in Italia. La intoarcere ne-am gandit sa nu venim cu mana goala si sa vedem diferenta dintre produsele noastre si ale lor. Am avut mare noroc ca nevasta mea nu a luat tot magazinul. Anei ii plac pastele si am inceput cu preferintele ei......

Barilla, ton Rio mare, sosuri Cirio, parmezan. Va spun ca sunt o nebunie si este diferenta de la cer la pamant intre produsele de la noi din tara si cele de la ei.

Pentru inceput punem pastele la fiert in apa cu sare. Le adaugam cand apa fierbe. Le-am tinut 11 minute la fiert. Separat curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt.

Intr-o cratita punem putin ulei si calim ceapa si usturoiul. Adaugam sosul de rosii si lasam 2-3 minute sa fiarba. Peste sos punem tonul, potrivim de gust cu mirodenii si tragem cratita deoparte. Cand pastele au fiert, le strecuram si le adaugam peste sosul preparat. Omogenizam compozitia si o turnam intr-un vas de yena. Peste presaram parmezan ras si dam vasul la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana cand se topeste parmezanul.

Pofta buna!In loc de parmezan putem folosi cascaval. Putem aroma sosul cu patrunjel verde.