Detalii `Miere` de Struguri
Spalati si scurgeti cat mai bine strugurii. Scoateti boabele de pe ciorchini si striviti-i, apoi strecurati, ca sa separati pulpa si zeama, de pielita si samburi. Puneti la fiert pasta obtinuta, intr-un vas smaltuit si larg, la foc potrivit. Daca strugurii sunt mai acrisori, adaugati de la inceput zahar, dupa gust. Ingrosati pe foc, amestecand mereu cu o lopatica de lemn, pana capata consistenta mierii- in acest timp, amestecul scade pana la 1/3 din cat era. Puneti cald in borcane sterilizate si apoi la dunst uscat ca sa se raceasca si sa prinda deasupra pojghita. Capsati apoi si dati la camara.
Spalati si scurgeti cat mai bine strugurii. Scoateti boabele de pe ciorchini si striviti-i, apoi strecurati, ca sa separati pulpa si zeama, de pielita si samburi. Puneti la fiert pasta obtinuta, intr-un vas smaltuit si larg, la foc potrivit. Daca strugurii sunt mai acrisori, adaugati de la inceput zahar, dupa gust. Ingrosati pe foc, amestecand mereu cu o lopatica de lemn, pana capata consistenta mierii- in acest timp, amestecul scade pana la 1/3 din cat era. Puneti cald in borcane sterilizate si apoi la dunst uscat ca sa se raceasca si sa prinda deasupra pojghita. Capsati apoi si dati la camara. Este ca un sirop foarte gros, asemanator consistentei si culorii mierii de albine. Este un bun suport al fructelor puse ca decor pe torturi, prajituri. Inlocuieste cu succes jeleul intins pe exteriorul prajiturilor, sau in orice preparat in care se cere intrebuintarea jeleului etc. Poate fi servit ca sirop cu apa minerala sau sifon si subtiat se poate utiliza la insiroparea blaturilor etc. Nu-mi vin acum in minte chiar toate intrebuintarile, dar sunt convinsa ca le veti descoperi singure.