Se fierbe varza dulce in apa cu sare, dupa ce in prealabil a fost spalata, curatata si taiata. Se lasa la fiert, cam 10 minute si apoi se strecoara. Varza acra daca este prea sarata sau acra se spala in cateva randuri de apa rece. Apoi se amesteca verzele intre ele. Se pun deoparte. Ceapa se toaca marunt si se prajeste in ulei. In timpul asta orezul se pune la fiert in apa cu sare sau in supa de legume. In ceapa prajita se pun ciupercile scurse de zeama lor, se prajesc putin, se adauga sare, piper, boia si usturoi. Se iau de pe foc si se amesteca cu orezul fiert. In alt vas se pune bulionul si, daca nu cumva aveti din cel preparat in casa cu multe arome in el, atunci in sosul de rosii se pun cateva boabe de piper, foi de dafin, cimbru si se da cateva clocote. Se strecoara si se amesteca cu varza. Se ia un vas rezistent la cuptor, se pune pe fundul lui un strat de varza, unul de ciuperci amestecat cu orez si un alt strat de varza. Se acopera cu putin bulion, daca mai aveti (sau nu... dupa dorinta) si se da la cuptor pana se rumeneste frumos la suprafata. Se serveste cald cu smantana sau fara (pentru cei care tin post).

Se fierbe varza dulce in apa cu sare, dupa ce in prealabil a fost spalata, curatata si taiata. Se lasa la fiert, cam 10 minute si apoi se strecoara. Varza acra daca este prea sarata sau acra se spala in cateva randuri de apa rece. Apoi se amesteca verzele intre ele. Se pun deoparte. Ceapa se toaca marunt si se prajeste in ulei. In timpul asta orezul se pune la fiert in apa cu sare sau in supa de legume. In ceapa prajita se pun ciupercile scurse de zeama lor, se prajesc putin, se adauga sare, piper, boia si usturoi. Se iau de pe foc si se amesteca cu orezul fiert. In alt vas se pune bulionul si, daca nu cumva aveti din cel preparat in casa cu multe arome in el, atunci in sosul de rosii se pun cateva boabe de piper, foi de dafin, cimbru si se da cateva clocote. Se strecoara si se amesteca cu varza. Se ia un vas rezistent la cuptor, se pune pe fundul lui un strat de varza, unul de ciuperci amestecat cu orez si un alt strat de varza. Se acopera cu putin bulion, daca mai aveti (sau nu... dupa dorinta) si se da la cuptor pana se rumeneste frumos la suprafata. Se serveste cald cu smantana sau fara (pentru cei care tin post).