Se pune 150 g samantana lichida si 30 de unt intr-o tigaie pentru sos impreuna cu cimbru,se lasa sa scada la foc mic 7 minute,se asezoneaza.

Intre timp se taie cartofii foarte subtire si se aseaza intr-o forma de lasagna mica pentru o persoana.

Se adauga compozitia de smanatana dupa ce a fost strecurata.

Se da la cuptor 30 de minute la 150 de grade acoperiti cu folie de aluminiu..

Se taie telina cuburi mici(se inlatura coaja) si se pune la fiert cu lapte si restul de smanatana.

Se da in clocot dupa care se lasa la foc mediu 15-20 de minute pana devine foarte moale.

Se strecoara si se pastreaza lichidul, se da la blender pana devine o compozitie omogena folosind lichidul propriu si adaugand untul bucatica cu bucatica pana se incorporeaza ;se asezoneaza.

Se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc cald.

Se pune la fiert 200ml de apa si zaharul,se lasa sa scada apoi se adauga coacazele si se lasa inca 5 minute la foc mic pana devine o compozitie siropoaza.

Se paseaza printr-o sita fina si se glaseaza cartofii de la cuptor,se inlatura folia si se mai coace 7 minute.

Pentru rata se incinge o tigaie teflon,se cresteaza partea cu piele si se oune pe artea crestata la foc mare pentru 2 minute,se intoarce si se da la cuptor 7-8 minute,transferata intr-o tava de cuptor,pentru o coacere roze la 175 de grade.

In tigaia in care a fost pieptul se adauga vinul si se scade cam trei parti.

Intre timp se topeste ciocolata si untul pe baie de aburi si se adauga peste vinul scazut.

Se soteaza o mana de spanac in int si se asezoneaza cu un minut inainte de prezentarea mancarii pe farfurie.

Se aseaza cartofii pe farfurie apoi se aseaza spanacul peste,piureul de telina de jur imprejur. se taie pieptul si se aseaza peste spanac si cartofi apoi se stropeste cu sosul.

Pofta mare,acum sa curga vinulin pahar!!