-Se spala visinele, se scot samburii si se pun la scurs intr-o sita.-Se pregateste tava pentru copt care se tapeteaza fie cu hartie de copt, fie clasic (se unge cu grasime si se presara faina). Tava mea a avut dimensiunile 20x30cm.-Cu ajutorul mixerului se bat bine 8 albusuri presarate cu un praf de sare. Cand bezeaua este tare se adauga treptat 200 gr zahar amestecat cu zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana ce zaharul s-a topit si bezeaua devine sticloasa.-Peste spuma de albusuri se adauga treptat uleiul, apoi iaurtul, mixand in continuare pana ce acestea se incorporeaza in compozitie.-Se adauga treptat 200 gr. de faina cernuta si se amesteca incet cu miscari circulare cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn pana rezulta un aluat omogen.-In acest moment se imparte aluatul in doua parti aproximativ egale, punandu-se in vase/boluri separate. Intr-un vas se adauga pudra de cacao, iar in celalat se adauga restul (50 gr) de faina cernuta, dupa care fiecare din cele doua compozitii se omogenizeaza incet cu ajutorul unei spatule.-Peste compozitia alba se presara trei sferturi din ciocolata taiata marunt care se amesteca in compozitie. Restul de ciocolata se pastreaza pentru decor.-Se aprinde cuptorul si se regleaza temperatura la 180 grd.

C.-In acest moment, cu rabdare, se toarna aluatul in tava astfel: se ia cate o lingura pe rand din cele doua compozitii si se toarna alternand incepand aproximativ din mijlocul tavii, o lingura de aluat alb , peste acesta se pune o lingura de aluat cu cacao, iar o lingura de aluat alb peste cel colorat...si tot asa se continua pana se termina ambele compozitii. Pentru fiecare culoare vor rezulta cercuri concentrice, in centrul carora se va turna urmatoarea lingura de compozitie, alternand culorile, rezultand astfel acel model de zebra . Daca se foloseste o tava circulara cercurile alternante alb/ciocolata vor fi evidente.-Dupa ce s-a turnat aluatul in tava, se aseaza visinele scurse si se baga tava in cuptorul incins unde se lasa la copt cca. 30 minute (depinde de cuptor) sau pana cand prajitura este coapta pe trei sferturi.-Intre timp se bat spuma tare celelalte trei albusuri cu un praf de sare, se presara treptat restul de zahar ramas (100 gr) si se mixeaza in continuare pana cand rezulta o bezea ferma si sticloasa.-Dupa cel 30 minute, se scoate tava cu prajitura din cuptor si se intinde deasupra bezeaua, cat se poate de uniform.-Se reintroduce tava in cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cand prajitura este coapta, iar bezeaua s-a rumenit usor. (Daca atingem usor cu un deget, bezeaua nu se mai lipeste). Dupa 6-7 minute, eu am redus temperatura cuptorului la 160 grd.

C si am mai lasat prajitura cam tot atatea minute.-Cand este gata, prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava.-Cand s-a racit, se rade deasupra ciocolata ramasa si prajitura se taie portionandu-se dupa preferinta.

Ma multe detalii si fotografii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/Pofta buna!