O ciorba savurata de toti membri familiei, acompaniata de ceapa verde sau salata de varza murata ;)Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce a dat in cateva clocote, se scurge apa si se inlocuieste cu o alta tot rece. Acest lucru se repeta de 2-3 ori. Ultima apa va fi clocotita. Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga ceapa curatata si taiata marunt, impreuna cu zarzavatul taiat subtire, calit in putin ulei. In timpul fierberii, se pune si firul de cimbru intreg. Se asezoneaza de sare, piper si boia. Ciolanul afumat se taie bucatele portivite si se pune la fiert separat in apa rece, la foc mediu, descoperit cca. 30 de minute. Dupa ce s-au fiert legumele, se adauga si ciolanul fiert si scurs de apa. Se mai lasa la fiert impreuna cca. 15 minute ptr. a se combina gusturile. La final se toaca verdeata marunt si se presara deasupra. Se serveste fierbinte cu paine de casa, mamaliga si ceapa verde sau salata de varza murata. Pofta buna!