Am mai bifat un an...unul frumos....

Nu sunt specialista in prajituri si cu atat mai mult in cosmetizarea acestora. Stiu doar ca tortul de fata a fost bun. Multumesc Timea pentru inspiratie...crema caramel.>:DBlat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura pana rezulta o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu apa si untul topit si le punem peste albusuri. Scoatem telurile. Cu o spatula amestecam de jos in sus si adaugam faina, amidonul si praful de copt ( amestecate toate inainte). Compozitia o punem intr-o cratita tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de 30 min. la foc mediu. Se face testul scobitorii. Crema: se caramelizeaza o cana de zahar intr-o cratita cu fund dublu. Cand este gata, se pune apa si se lasa la topit. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul, pus pe rand, lingura cu lingura, pana ce ajunge la volumul unei creme. Se adauga amidonul, se amesteca. Se adauga siropul de zahar, se amesteca. Toate se pun la foc mic pe aragaz. La final cand totul este gata se pune untul. Se amesteca, se da la rece. Sirop: se caramelizeaza 5 linguri zahar. Cand este gata se pune apa si se lasa la topit. Glazura: intr-o craticioara se pune untul la topit, impreuna cu ciocolata. Cand este gata se da la rece. Asamblare: se taie blatul in doua. Blatul de jos se insiropeaza, se pune jumatate din crema de caramel, se pune blatul doi, se insiropeaza, se pune restul de crema caramel. Pe margini am ornat cu frisca. De-asupra am pus glazura de ciocolata, dupa inspiratie. Pofta buna!