Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida.

Adaugam laptele caldut, 1 ou intreg + 2 albusuri,untul topit zaharul, vanilia,apoi faina si amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa cel putin 30 minute la dospit in loc ferit de curenti.

Merele se spala, se curata de coaja, se trec pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se pun la foc mic cu 100 gr. zahar si un praf se scortisoara. Lasam pana scade apa lasata, apoi adaugam afinele congelate. Lasam din nou la foc mic pana scade toata apa.

Intr-o cratita aducem laptele la punctul de fierbere. Adaugam 1 plic zahar vanilat si 2 linguri de zahar tos.

Dizolvam praful de budinca in 50 ml lapte rece.

Cand laptele a atins punctul de fierbere adaugam budinca dizolvata si lasam la foc mic pana se ingroasa. Amestecam in continuu sa nu se afume.

Lasam la racorit si cand s-a racit, amestecam budinca cu fructele calite.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Intindem aluatul dospit pe masa de lucru infainata, ungem un strat consistent de crema (budinca+fructe calite), apoi rulam strans aluatul, ca la rulada.

In tava tapetata cu hartie de copt asezam apoi sulul de aluat umplut, rotindu-l in forma de melc.

Ungem melcul cu galbenus ame4stecat cu smantana, apoi presaram cristale dezahar colorat si dam la cuptor pentru 40 minute, pana se rumeneste frumos.

Lasam la racit si servim.

Pofta buna!