Este al 8-lea Craciun petrecut departe de tara,nu pot sa va zic cat de mult m-a bucurat mirosul de cozonac si cate amintir frumoase mi-a readus in suflet.:XReteta mi-a dat-o Timea si am incercat sa o respect cat mai mult ..

Asa ca stiti, este ptimul meu cozonac si cu siguranta se poate si mai bine ..

In plus am pus si sluga la treaba deci e si meritul ei :D;;) ..

P.

S reteta Timei o gasiti aici :http://timeaioo.blogspot.ro/2012/04/cozonac-cu-nuca.html.. Multumesc :XSe amesteca faina cu sarea,coaja de lamaie/portocala si stafidele (pe care le-am pus la inmuiat in apa cu esenta de rom ) intr-un vas.

Intr-un pahar cu 100 ml lapte cald se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si se lasa cateva minute.

Dupa care se pune peste faina si se amesteca,treptat se adauga si galbenusurile,se incorporeaza bine.

Se adauga laptele cald cu zaharul si se framnata in continuare,spre final se pune uleiul si untul topit.(eu am folosit robotul care a framanta el).

Se lasa la crescut aproximativ 2 ore dupa care se pregatesc cozonacii.

Albusul batut cu zahar se amesteca cu nuca,esenta de rom si cacaoa.

Se ia cate o bucata de aluat (l-am impartit in 3 ) se intinde o foaie destl de groasa si se unge cu umplutura se ruleaza si se pune in tava unsa.

Se acopera cozonci cu un propsop.(eu i-am pus in cuptor preincalzit doar cu lumina aprinsa) si se lasa la crescut o ora.

Se ung cu oul batut cu lapte.

Dupa care se coc la 180 pentru 45-60 de minutePofta buna!!