A fost ziua piticului meu si nu puteam sa trecem peste, fara un tort, fie el si mic si modest ;;)Blatul: Se mixeaza ouale (la temperatura caemerei) cu zaharul si putina sare,pana devin spumoase si isi schimba culoarea,se adauga faina si praful de copt,impreuna cu esenta se amesteca cu o spatola de silicon de sus in jos pana se incorporeaza totul foarte bine,se pune intr-o tava tapetata si se da la cuptor la 180 (pentru 15-20 de minute).

Blatul se lasa la racit .

Crema se pregateste o oala cu apa se pune pe foc,intr-un vas termic se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana compozitia spumoasa.se pune pe baie de aburi si se mixeaza pentru cateva minute,se adauga cacaoa si se lasa la racit .

Intr-un alt vas se mixeaza untul cu zaharul pudra se adauga ciocolata amara topita(racita ),Se unesc cele doua compozitii pana se obtine o crema pufoasa,se da la rece.

Blatul racit se taie in doua parti,o parte se aseaza pe platou se insiropeaza (dupa gust) se adauga primul strat de crema,se pune si cealalta parte de blat se insiropeaza si se inveleste cu restul de crema ramas,se da la rece cateva ore,dupa care se imbraca in frisca si se decoreaza dupa plac. Pentru decor am pregatit o crema facuta din :caramel cu unt de arahide,racit bine,amestecat cu 100 ml frisca batuta.

Pentru viitor voi inlocui untul din crema cu mascarpone.