Patronii brutariei din Ditrau, unde au fost angajati brutari sri-lankezi, au declarat joi, pentru AGERPRES, ca asteapta ca petitia formulata de locuitorii nemultumiti sa fie depusa in mod oficial si transmisa intr-un cadru legal, pentru a prezenta, la randul lor, un punct de vedere oficial, punctand ca nu conteaza limba in care aceasta este redactata.

Dorim sa precizam ca am solicitat comunicarea asa-numitei petitii in mod oficial, nu prin surse neoficiale, prin social-media. Date fiind seriozitatea si gravitatea spetei create si mediatizate, care s-a nascut din atitudinea meschina a unora si a devenit o revolutie subiectiva pentru orice om cu nemultumiri, nu putem sa formulam un punct de vedere, fara o solicitare oficiala, transmisa in cadrul legal. Mentionam ca nu conteaza limba in care aceasta este sau va fi formulata si nici faptul ca petitiile sunt adresate unei autoritati sau entitati de interes public, ceea ce noi nu suntem. Subliniem faptul ca am sustinut pana-n prezent initiativele sociale locale, chiar si din punct de vedere financiar si ne bucuram ca localnicii, respectiv cetatenii din alte localitati (care nu au legatura cu Ditrau) vad o rezolvare a nemultumirilor lor prin intermediul firmei noastre, se arata intr-o declaratie transmisa joi AGERPRES.

O petitie semnata de aproximativ 2.000 de localnici din Ditrau si adresata brutariei care a angajat muncitori sri-lankezi a fost inaintata primarului comunei, Pusk sElem r, fiind solicitate, printre altele, sa se faca publice actele privind calificarea muncitorilor straini sau adeverintele lor medicale.

Documentul a fost depus la primarie de preotul capelan B r K roly si de aproximativ 25 de localnici, care au strans semnaturile, dar nu a ajuns deocamdata la firma impotriva careia se indreapta nemultumirile oamenilor.

In petitia mentionata, se cere angajatorului sa faca publice si sa prezinte reprezentantilor localnicilor copiile dupa actele cu privire la calificarea profesionala a celor doi angajati dintr-o terta tara, precum si sa prezinte Consiliului Local al comunei Ditrau actele personale si adeverintele medicale stabilite prin lege ale celor doi angajati dintr-o terta tara.

De asemenea, i se mai cere patronului brutariei sa nu angajeze forta de munca straina, in situatia in care somajul din comuna depaseste doua procente si sa contribuie astfel la prevenirea imigrarii tinerilor. AGERPRES / (AS - autor: Gina tefan, editor: Marius Fratila, editor online: Gabriela Badea)