1. Credinta cea care va fi incununata in ceruri este numai credinta biruitoare, vie si puternica ce nu se lasa nici ispitita, nici inspaimantata de vrajmasul mantuirii. Nimic si nimeni nu va putea nici abate, nici impiedica aceasta credinta de la drumul ei pe urmele Domnului nostru Iisus Hristos. Cum nu poate nimeni impiedica []1. Credinta cea care va fi incununata in ceruri este numai credinta biruitoare, vie si puternica ce nu se lasa nici ispitita, nici inspaimantata de vrajmasul mantuirii.

Nimic si nimeni nu va putea nici abate, nici impiedica aceasta credinta de la drumul ei pe urmele Domnului nostru Iisus Hristos. Cum nu poate nimeni impiedica un cutremur sau un ciclon.2. Vrajmasul satana stie bine despre pedeapsa lui si se ingrozeste de tot ce-l asteapta (Mt 8, 29).

Dar din pricina rautatii lui si din pricina urii pe care o are contra lui Hristos si a credinciosilor Sai, nu numai ca nu vrea sa inceteze lupta lui uzurpatoare si ucigasa,dar cauta sa foloseasca cat mai nimicitor orice clipa si orice mijloc,pentru a face cat mai mult rau impotriva lui Hristos si impotriva imparatiei Lui.

Aceasta este crima lui satana, a lui Antihrist si a tuturor celor care s-au facut unelte ale raului contra binelui pe pamant.3. Credinta adevarata va avea mereu lupte si neca-zuri mereu, cat va fi in lume pentru biruinta si cununa ce o asteapta.

Puteti voi, cei buni, sa faceti si orice bine in lume,puteti sa va purtati cat de cinstit,puteti sa munciti cat de constiincios,puteti vorbi cat de respectuos,puteti rabda orice nedreptate,puteti raspunde cat de frumos,puteti sa va dati totul tuturor,in zadar lumea tot va va uri,necredinciosii tot va vor batjocori,asupritorii tot va vor chinui,legile lumii tot va vor nedreptati,stapanirile ei tot va vor apasaFiindca voi Il iubiti si Il slujiti pe Hristos, Vrajmasul pacatului si Potrivnicul diavolului,Nimicitorul Raului si Aducatorul Pacii,Judecatorul Minciunii si Imparatul Vesnic al Adevarului.

Dar cum Hristos a biruit asa veti birui si voi; si cum El a dobandit Cununa Vesnica, asa o veti dobandi si voi.4. Hristos este Stanca Vesnic Neclintita. Voi stati tari pe Aceasta Stanca puternica si nu va temeti de ni-mic.

Toate valurile urii lumesti se vor sparge neputin-cioase la picioarele voastre, fara sa va poata face cel mai mic rau,cata vreme voi stati tari in Iisus.5. Dar chiar daca v-ar si putea face lumea vreun rau trupesc, acest rau nu numai ca este trecator,mult si mai slab, si mai trecator de cum va inchipuiti voi si de cat pare el, dar raul acesta, pana la urma, se va schimba in cel mai mare bine tocmai pentru voi.6. Dumnezeul Nadejdii sa ne umple si pe noi toti de aceasta putere de care a fost plin Apostolul Sau Pavel cand a zis: Necazurile de acum nu sunt vrednice sa fie puse alaturi de slava viitoare care va fi aratata fata de noi (Rom 8, 18);si: Pot sa birui totul in Hristos, Care ma intareste (Flp 4, 13).7. Pe cel care tace nu-l poti usor cunoaste ce fel de credinta are, dar pe cel care vorbeste, usor il poti afla ce crede.

Cine crede cu adevarat in Hristos si in Venirea Lui, acela nu poate sa taca.

Cine crede in viata si in rasplatirea pe care o va aduce Hristos la venirea Sa, potrivit cu faptele fiecaruia, acela marturiseste asta.

Cine crede sincer, cine crede puternic, cine crede cu adevarat, acela este si poate fi usor recunoscut intai din vorbirea sa.

Apoi din felul cum el traieste insusi, sincer si smerit, ceea ce crede si propovaduieste altora.8. Cuvantul credintei vii si adevarate este cald, este intelept, este dulce si este sigur.

Cuvantul credintei moarte si false este rece, incurcat, bajbaitor si indoielnic.9. Infatisarea celui ce traieste marturisirea sa este luminoasa, smerita, curata, increzatoare, apropiata, prietenoasa, puternica si sigura.

Infatisarea celui ce nu traieste el insusi ce spune este aspra, ingamfata, prefacuta, respingatoare, increzuta, neprietenoasa, slabanoaga si sovaielnica.10. Dincolo de cuvintele unui vestitor si dincolo de infatisarea lui vazuta, dovada data de Duhul...