Vineri si sambata, 7 si 8 februarie, la Circul Metropolitan din Bucuresti, World Arts Production prezinta publicului productia artistica Disney in concert - Magical music from the movies.

Spectatorii se vor putea bucura in acest weekend de coloanele sonore ale unor filme emblematice pentru generatii intregi -Lion King, Mary Poppins, Aladdin, Frozen, Cartea Junglei, Frumoasa si Bestia, Cocosatul de la Notre Dame, Piratii din Caraibe sau Mica Sirena, transpuse intr-o regie aparte, care include efecte speciale, zboruri, lumini performante si proiectii inedite, potrivit unui comunicat World Arts Production.

Disney in Concert - Magical Music From The Movies va aduce in capitala minunata sonoritate a copilariei interpretata de una dintre cele mai de succes orchestre ale capitalei, Orchestra Simfonica Bucuresti dirijata de Alexandru Ilie si intregita cu imagini din filmele consacrate. Acestea vor fi prezentate la dimensiuni impresionante, de sute de metri, insotite de efecte speciale spectaculoase, produse de peste 80 de dispozitive performante si un ecran de proiectie de 360 de grade, se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, evenimentul va fi desavarsit de unele dintre cele mai bune voci ale momentului, precum si de momente coregrafice uluitoare. Se vor alatura productiei si copiii din corurile Programului National Cantus Mundi, cu una dintre cele mai emotionante piese din universul muzical Disney: Circle of Life din clasicul Lion King.

Regia productiei Disney in Concert - Magical Music From The Movies 2020 este semnata de Emil Pantelimon, iar coregrafia de catre Andreea Soare.

Biletele pot fi achizitionate din reteaua bilete.ro si au preturi cuprinse intre 50 si 200 de lei, informeaza comunicatul citat.* Sambata, 8 februarie, Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) organizeaza o premiera: un mini-festival pentru copii, familii, tineri si adulti.

Evenimentul reprezinta o incursiune plina de surprize in universul culturii chineze, presarata cu ateliere, prezentari, demonstratii bazate pe genuri si tehnici artistice in care materialul, forma, functia, decorul se intrepatrund fascinant, potrivit site-ului oficial al MNAR (https://www.mnar.arts.ro/). Foto: (c) Angelo Brezoianu / AGERPRES FOTOIn mod exceptional, publicul va avea prilejul sa admire cateva obiecte de pret din colectia de arta chineza a muzeului, prezentate de Carmen Brad, istoric de arta, specialist in Orientul indepartat, si sa intre in dialog cu Oana Solomon, restaurator ceramica, care va sustine doua ateliere.

Participantii la atelierele de caligrafie si decupaj sustinute de Yang Yinuo, Gao Qingning, Wu Han, Chen Xi, Liu Yingjie, Chang Jieting, Li Shasha, profesori in cadrul Institutului Confucius, vor experimenta atmosfera sarbatorilor chineze scriind urari de an nou sau nume, decupand animale si flori. In plus, o ceremonie a ceaiului ii va incanta pe cei prezenti cu subtilitatea aromelor, arata site-ul MNAR.

Intra cu arta in Anul Nou chinezesc! continua seria atelierelor pentru copii, tineri si adulti din programul de valorificare a patrimoniului de arta orientala al MNAR sustinut de BRD - Groupe Societe GeneraleParticiparea la toate activitatile din cadrul festivalului este libera in limita locurilor disponibile, informeaza institutia muzeala. AGERPRES / (Documentare - Mariana Zbora-Ciurel, editor: Horia Plugaru, editor online: Daniela Juncu)