Cum ar vorbi azi Sfantul Ilie tuturor uzurpatorilor de proprietati, nomenclaturistilor care nu mai vor sa paraseasca proprietatile rapite de Ahabii comunisti cu Izabelele lor? Cam asa, credem: Nu va este frica de mania Domnului? . O lectura mai atenta a istoriei Sfantului Ilie, din Cartile III si IV Regi, ne ajuta sa observam ca, desi []Cum ar vorbi azi Sfantul Ilie tuturor uzurpatorilor de proprietati, nomenclaturistilor care nu mai vor sa paraseasca proprietatile rapite de Ahabii comunisti cu Izabelele lor? Cam asa, credem: Nu va este frica de mania Domnului? .

O lectura mai atenta a istoriei Sfantului Ilie, din Cartile III si IV Regi, ne ajuta sa observam ca, desi el a trait cu aproximativ 850 de ani inainte de Hristos, faptele lui au o deosebit de mare actualitate.

Daca el ar cobori acum printre oameni, ar lua aceleasi atitudini ferme impotriva tuturor faptelor care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu. Caci prin intreaga lui ravna, Sfantul Ilie a dovedit o exemplara ascultare fata de Dumnezeul Cel Unic, demascand falsitatea idolilor si a slujitorilor acestora.

Insusi numele lui, Ilie (in ebraica Eliahu), se traduce Iahve este Dumnezeu , adica numai Unul, Iahve, este Dumnezeu cu adevarat.

In cele ce urmeaza vom prezenta, selectiv, cateva aspecte ale slujirii lui, raportandu-le la situatia din zilele noastre, din Romania, paralelism din care se va observa implicit ca Sfantul Ilie, prin slujirea lui devotata, nu este numai unul dintre cei mai ravnitori prooroci ai Legii Vechi, ci este si contemporan cu noi.1. Sfantul Ilie, luptator impotriva idolatriei si a falsilor preoti.

Ahab, rege nelegiuit, casatorit cu idolatra Isabela, a acceptat inchinarea la zeul pagan Baal, caruia i-a randuit 450 de preoti mincinosi, iar pe preotii adevaratului Dumnezeu i-a omorat.

Atunci Ilie, dupa ce, cu puterea Domnului, a incuiat cerul spre a nu mai ploua 3 ani si 6 luni, ca pedeapsa pentru aceasta nelegiure, i-a avertizat pe toti inchinatorii la idoli: Pana cand veti schiopata de amandoua picioarele? Daca Domnul este Dumnezeu, urmati lui! . Iar cu prilejul jertfei de pe Muntele Carmel, Ilie i-a facut de ras pe preotii idolatri, care strigau in zadar pe Baal: Strigati mai tare.. Poate sta de vorba cu cineva, poate doarme , iar poporul lamurindu-se de mincina lor, i-a ucis pe loc.

Ce ar face Ilie astazi, in mijlocul idolatriilor secolului XX, al sectelor, al taumaturgilor rasariti din noaptea comunismului ateu, al pretinsilor guru , al abaterii quasi-generale de la normele moralei crestine?Ar striga raspicat: Pana cand veti...