Sfintiti-va pentru Mine, caci asa zice Domnul, Dumnezeul lui Israel: In mijlocul tau este un lucru dat spre nimicire, Israele, nu vei putea tine, nu vei putea tine piept vrajmasilor tai pana nu vei scoate acest lucru dat spre nimicire din mijlocul vostru. ( Iosua 7,13) Sfintenia nu se poate obtine decat lepadand tot ce []Sfintiti-va pentru Mine, caci asa zice Domnul, Dumnezeul lui Israel: In mijlocul tau este un lucru dat spre nimicire, Israele, nu vei putea tine, nu vei putea tine piept vrajmasilor tai pana nu vei scoate acest lucru dat spre nimicire din mijlocul vostru. ( Iosua 7,13) Sfintenia nu se poate obtine decat lepadand tot ce Cuvantul Domnului ne porunceste sa lepadam si facand tot ce ne invata sa facem. Acel ceva, la care inima sau interesul nu ne lasa sa renuntam, este intotdeauna cauza care nu ne permite sa propasim sau chiar poate fi nimicirea noastra.

Nimeni deci sa nu indrazneasca sa-si permita a-si pastra un singur pacat, zicand ca acela i-a adus lui avantaje in viata sau i-a satisfacut o pofta. Un astfel de om nu L-a cunoscut pe Dumnezeu si nu-L cunoaste, nici nu-L iubeste. El nu a venit la Domnul impins de parere de rau, de cainta adanca, inlacrimata pentru pacatele facute, ci, poate, convins de vreun asa-zis credincios ca trebuie s-o faca sau de vreun interes.

Poate in viata te-ai descurcat de minune cu minciuna si ai obtinut mult castig cu ea; poate ai o functie unde bietii oameni, ca sa le rezolvi problemele lor si necazurile, iti vara in buzunar plicul cu anumite sume de bani saracia lor sau poate i-a luat imprumut cum sunt nu putine cazuri, iar tu te...