11. Daca vreti sa aveti rasunet intre oameni, daca vreti sa-i treziti pe altii pentru Dumnezeu, daca vreti sa-i scoateti din pacate si sa-i aduceti la Hristos, atunci nu predicati, ci marturisiti. Spuneti: Iata, si eu eram orb, umblam ca un orb, tra-iam ca un orb, dar Hristos mi-a dat vederea si lumina Atunci []11. Daca vreti sa aveti rasunet intre oameni,daca vreti sa-i treziti pe altii pentru Dumnezeu,daca vreti sa-i scoateti din pacate si sa-i aduceti la Hristos, atunci nu predicati, ci marturisiti.

Spuneti: Iata, si eu eram orb, umblam ca un orb, tra-iam ca un orb, dar Hristos mi-a dat vederea si luminaAtunci vor veni si altii sa va urmeze!12. Numai daca starui de Hristos sa ramana la tine este dovada ca ai venit la El. i ca L-ai cunoscut.

Numai daca faci totul ca Domnul sa poata ramane la tine este dovada ca ai gustat bucuria aflarii Lui.

Numai daca Hristos poate sa ramana statornic la ti-ne ai un folos din faptul ca ai venit la El.

Altfel totul e zadarnic.13. Altii au venit la Hristos intr-un moment de entuziasm sau intr-o clipa de puternica miscare sufleteasca, la o staruitoare chemare sau la o marturisire impresionanta.

Adica au iesit si ei putin din cetatea pierzarii pana la o fantana afara din hotarul lor.

L-au vazut de departe pe Hristos sau poate chiar L au si intalnit de aproape.

Dar ei nu L-au chemat in casa lor, in inima si in viata lor! i, mai ales, nu L-au oprit sa ramana la ei.

Aceasta venire nu-i nimic.

Numai ramanerea lui Hristos in noi este ceva.14. Priveste din nou si priveste atent: Hristos e tot acolo unde L-ai lasat tu. Te asteapta sa te intorci din nou la El.

Vino din nouMai poti inca sa te intorci, ca sa fii salvat! Alearga iarasi si cazi prabusindu-te in bratele Lui si roaga-L plangand sa ramana la tine si sa ramai si tu la El.

Pe totdeauna.15. Cand intr-o problema nu ai putut capata de la altii o incredintare, cel mai bun lucru este sa te apuci sa cercetezi tu insuti sa...