Nu numai cu paine va trai omul, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu. (Matei 4, 4) Aceasta asemanare ne-a lasat-o Insusi Mantuitorul, cand diavolul I-a oferit painea in pustie, cu gand de ispita. Mantuitorul a respins aceasta ispita prin cuvintele: Nu numai cu paine va trai omul, ci cu orice cuvant []Nu numai cu paine va trai omul, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu. (Matei 4, 4) Aceasta asemanare ne-a lasat-o Insusi Mantuitorul, cand diavolul I-a oferit painea in pustie, cu gand de ispita. Mantuitorul a respins aceasta ispita prin cuvintele: Nu numai cu paine va trai omul, ci cu orice cuvant ce iese din gura lui Dumnezeu (Matei 4, 4).

Iar acest cuvant care iese si a iesit din gura lui Dumnezeu se afla in Biblie. Mantuitorul recomanda, asadar, Biblia ca pe o paine, ca pe o hrana cereasca. Biblia nu e numai o carte de invataturi bune si folositoare, nu e numai o carte de sfaturi morale. Daca ea ar fi numai atat, apoi ar fi trecut de mult si ea la vechituri; la cartile pe care vremea le-a dat la o parte, oricat de frumoase invataturi si sfaturi morale cuprindeau. O, nu! Biblia e ceva mai mult. In ea este o hrana ce vine de Sus, din cer. Ea este o paine ce vine de Sus, din cer. Ea este o mana cazuta de Sus, din cer. i, ca atare, Biblia nu trebuie numai citita, ca orice alta carte, ci ea trebuie mancata. Cum spune proorocul Ieremia: Cand am aflat cuvintele Tale, le-am mancat (Ieremia 15, 16). i m-am dus spre inger, zicandu-i sa-mi dea Cartea. i el mi-a zis: Ia-o si o mananca! (Apoc. 10, 9).

O, ce hrana minunata este Cuvantul lui Dum-nezeu, Biblia! Toti cati au aflat aceasta hrana, toti cati mananca din aceasta paine marturisesc intr-un glas ca ei n-ar mai putea trai fara aceasta mancare cereasca.

Iar la o astfel de minunata hrana poate ajunge oricine. Cand saracimea trece pe strazile oraselor mari, ii lasa gura apa dupa atatea bunatati scumpe de mancaruri si bauturi ce se vad prin ferestrele marilor pravalii. i suspina ca nu poate ajunge la ele.

Dar cu mancarurile cele duhovnicesti Dumnezeu a randuit altcum. Ele stau la indemana tuturor. Biblia spunea un Sfant Parinte este o camara cereasca plina de cele mai scumpe mancaruri duhovnicesti. Iar...