In Proverbe se spune ca o avere se mosteneste de la parinti, dar o femeie credincioasa e un dar de la Dumnezeu. Deci Dumnezeu v-a pregatit darul acesta. Daca ramaneti credinciosi, vi-l va da. Daca nu veti ramane credin ciosi, atunci veti face de capul vostru. Va veti alege voi o femeie sau un barbat frumos []In Proverbe se spune ca o avere se mosteneste de la parinti, dar o femeie credincioasa e un dar de la Dumnezeu. Deci Dumnezeu v-a pregatit darul acesta. Daca ramaneti credinciosi, vi-l va da. Daca nu veti ramane credin ciosi, atunci veti face de capul vostru. Va veti alege voi o femeie sau un barbat frumos sau cu situatie, sau mai stiu eu cum. Insa sa stiti: daca nu ramaneti sub hotararea lui Dumnezeu, veti regreta mult, mult de tot.

Voiam sa va spun aseara despre un caz asemanator, dar ma gandeam sa nu jignesc pe cineva. Era o tanara, pe timpul cand eram si eu tanar in Lucrare. i venise in sat la ei vreo trei tineri ca s-o ceara in casatorie. Ba inca vrajmasul cu atata viclenie a pornit in adunare, ca si-au cumparat fiecare Biblie, carte de cantari si veneau la adunare. Se rugau si ei in adunare; citeau si ei in adunare. i eu priveam duhovniceste la acestia, netulburat la inima. i ma intreaba sora: Ce zici, frate? Uite, vin tinerii acestia la adunare; si m-au cerut in casatorie. Ce sa fac? . i i-am spus: Sora, eu nu vad ca tinerii acestia vin pentru Domnul la adunare. Acestia vin pentru tine. Roaga-te Domnului sa nu te lase. Sa scapi din cursele vrajmasului. S-a luptat ea cum s-a luptat, dar, nefiind ajutorata cum trebuia, a facut [alegerea] pe care a crezut-o ea, trecand peste toate indemnurile fratilor. i l-a ales pe unul dintre cei trei cu care s-a casatorit. Nu stiu daca ati observat aseara: ii curgeau lacrimi amare din ochi. Plangea in camera cealalta. Ori de cate ori aude Cuvantul lui Dumnezeu, isi aduce aminte de sfaturile pe care le-a primit si nu le-a urmat. Barbatul ei, dupa ce s-au luat in casatorie, si-a urmat drumul lui mai departe, plin de rautate si de necredinta. Astazi, pe mama ei, careia el ii este ginere, mereu o pune la suferinte grele: o bate si o socoteste ca pe un lucru nefolositor casei. i, mai mult: li s-a nascut un copil surdo-mut. Li s-a mai nascut unul, mi se pare, fara degete la maini. i o incercare grea a lovit-o pe tanara noastra pentru ca n-a ascultat Cuvantul lui Dumnezeu. De cate ori o intalnesc, plange. i va plange toata viata pentru neascultarea pe care a facut-o, in ce privea Cuvantul lui Dumnezeu.

Un caz asemanator am avut aproape de noi, in partile celelalte. Iarasi, pe o tanara plina de dragoste pentru Cuvantul lui Dumnezeu, plina de bucurie in adunarile noastre, a cerut-o un necredincios in casatorie. Dar ea a facut cu totul altceva: ea n-a mai intrebat pe nimeni. N-a intrebat nici pe frati, nici pe surori si cand am aflat gestul pe care-l face, cauta sa se [indreptateasca]: Ca doar nu-i asa Ca doar . Fara sa stim noi, s-a casatorit, promitandu-i si el ca o va lasa la adunare, ca va putea sa mearga sa se bucure la cate o adunare. Dar din momentul cand s-a casatorit, el, care e un om extraordinar de gelos, nu-i da voie chiar daca se intalneste cu cineva pe drum asa priviri iscoditoare are, atata e de gelos, intr-un mod ingrozitor. Nu mai poate merge la adunare, nu mai poate intalni pe nimeni, nu se mai poate bucura cu nimeni. Isi pastreaza credinta acuma, dar intr-un mod foarte slabut. De cate ori o intalnesc: Sora, mai citesti? Nu mai pot ...