Fiu pierdut pornit pe calea desfatarilor desarte, tu ti-ai parasit pe tatal in durerea cea mai mare si-acum ratacesti in rele, mai departe, mai departe, pe cararile pierdute, robul poftei pierzatoare. Fiu pierdut pe drumuri triste de pacate si de rele, ti-ai pradat intreg avutul in betii si desfranare si-acum gol, flamand si singur mai []Fiu pierdut pornit pe calea desfatarilor desarte,tu ti-ai parasit pe tatal in durerea cea mai maresi-acum ratacesti in rele, mai departe, mai departe,pe cararile pierdute, robul poftei pierzatoare.

Fiu pierdut pe drumuri triste de pacate si de rele,ti-ai pradat intreg avutul in betii si desfranaresi-acum gol, flamand si singur mai departe stai in elesa pasti porcii stricaciunii, adancindu-te-n pierzare.

Fiu pierdut ce pieri in tina ucigaselor pacate,Tatal Sfant de-atunci asteapta iar acasa sa te-ntorci,o, de-ai asculta chemarea-I, El e bun si-ti iarta toate,vino astazi, vin acasa, lasa turma rea de porci.

Fiu pierdut in negrul haos al caderii si-al pieirii,langa tine e cararea sfanta ce la Cruce suie,o, apuca azi pe dansa, s-afli Taina mantuiriisi iertarea de pacate prin Iisus Hristos din cuie.

O, tu nici nu stii, sarmane fiu pierdut pe cai amare,ce comori de har si pace sunt in Jertfa Rastignirii;vino, gusta din dulceata sfantului cuvant iertare ca si care n-a fost altul in viata omenirii.

Pentru tine S-a dat mortii Fiul Slavei minunate,ca sa-ti faca spre viata drum pe care sa te-ntorci.

Vino, fiu pierdut, la Tatal El e bun si-ti iarta toate,vin acasa, vino astazi! lasa turma rea de porci!TRAIAN DORZ din Cantarile Dintai , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014