Vorbirea parintelui Teodor Heredea (Gavris) de la nunta de la Sambateni 29 iulie 1979 In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Slavit sa fie Domnul! Sa privim tinta la Capetenia desavarsirii noastre, adica la Iisus. Ca nu este sub cer un alt nume dat oamenilor prin care sa fie mantuiti . []Vorbirea parintelui Teodor Heredea (Gavris) de la nunta de la Sambateni 29 iulie 1979In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Slavit sa fie Domnul!Sa privim tinta la Capetenia desavarsirii noastre, adica la Iisus. Ca nu este sub cer un alt nume dat oamenilor prin care sa fie mantuiti .

Iubitii mei frati si surori, bucuria care ne incearca astazi e deosebita. i cand caut [sa inteleg] de unde vine, ma gandesc in primul rand acum nouasprezece veacuri, pe dealul Golgotei, Domnul Iisus Hristos a murit pentru mine si pentru toti cei ce cred in El, ca sa le dea viata. Parca El ne-a chemat ucenici la propovaduire si atatea jertfe s-au facut de atunci pana astaziDar sa venim mai aproape de vremile noastre. Bucuria noastra de astazi este ca acum patru decenii, un om mic ca Zaheu s-a ridicat mai presus de vuietul lumii, sa-L vada pe Iisus Hristos. i n-a avut ce-i da ca si Zaheu. N-a zis: Iti dau jumatate din averea mea , dar [a spus]: Iti dau toata casa mea, Doamne! Ma dau pe mine si dau si casa mea! . De aceea avem noi bucuria aceasta astazi aici.

Iubitii mei, bucuria noastra este Hristos. Suntem plini de bucurie si avem totul deplin cand Il avem pe Hristos Domn si Stapan al inimii noastre. Fara de El nu suntem nimic, chiar nimic. Dar daca Il avem pe Hristos, atunci suntem cei mai bogati, fiindca in El sunt ascunse comorile intelepciunii si ale stiintei. Suntem in chipul omului aceluia sarac din istorioara care toata viata a trait cersind si din mila altora. Iar la sfarsitul vietii si-a donat casa unui vecin, ca sa-l intretina in ultimele zile ale sale. i indata ce a murit, vecinul a demolat casa, sa-si intinda ale lui caturi. i sapand, numai la doua palme sub casa omului cel sarac, a dat de o comoara o mare comoara. i atunci si-a zis: O, sarmanul om toata viata a trait in mizerie si comoara era la doua palme de el .

Dragii mei, aceasta ni se potriveste noua tuturor. Traim in saracie sufleteasca si comoara e langa noi. Hristos e langa noi, [dar] nu vrem sa-L primim. Zicem uneori ca-L primim, dar starea noastra nu dovedeste. Cine dintre noi se poate smeri cum S-a smerit Domnul? Cauti mereu sa vezi oameni smeriti si nu i mai gasesti. Zic ca-s intorsi la Dumnezeu, zic ca-s credinciosi de decenii Nu gasesti in ei smerenia Domnului Iisus Hristos; ci mai degraba invers: Eu stiu! Eu am cercetat de-atatia ani! Eu cunosc! Eu am cercetat Scripturile , si nu vor sa se smereasca si sa zica Doamne nu-s nimic . Dumnezeu a fagaduit har celor ce se smeresc. i invers: Dumnezeu a avertizat ca El sta impotriva celor mandri. Unde sunt sufletele smerite? Daca am apucat pe calea lui Hristos, cel dintai semn in viata noastra acesta ar trebui sa fie: adanca smerenie.

Veniti la Mine ...