Vremile pe care le traim noi acum sunt, dupa cum ni s-a mai spus, vremile biblice, vremile profetite de Mantuitorul nostru si Venirea Lui este aproape. Privesc in jurul meu si vad acum a doua mare lupta aproape castigata. Lupta cea dintai, va aduceti aminte, era cea cu leul formalist. S-a incheiat de mult cu []Vremile pe care le traim noi acum sunt, dupa cum ni s-a mai spus, vremile biblice, vremile profetite de Mantuitorul nostru si Venirea Lui este aproape.

Privesc in jurul meu si vad acum a doua mare lupta aproape castigata.

Lupta cea dintai, va aduceti aminte, era cea cu leul formalist. S-a incheiat de mult cu biruinta lui Iisus Biruitorul. Parintele nostru si profetul Domnului, care ne-a prezis aceasta mare biruinta, poate odihni linistit cu trupul in tarana mormantului de la Sibiu, iar cu sufletul in bratele Domnului Iisus in ceruri, caci toti leii cei furiosi si potrivnici de candva zac acum cazuti si zdrobiti la picioarele Maretului Miel Biruitor Iisus.

Lupta cea de a doua, cu balaurul politic iarasi va aduceti aminte s-a incheiat si ea. Puterile rele care sprijineau acest balaur s-au prabusit pe totdeauna invinse de puterea nebiruita a lui Iisus Biruitorul. Toti cei de care acel duh rau se folosise ca de niste unelte perfide introduse de el printre crapaturile gardurilor noastre s-au risipit si s-au pierdut pentru totdeauna. Nu mai pot face nici un rau coloanelor Oastei inaintand biruitoare spre Canaanul si Ierusalimul cel Ceresc.

Lupta cea de a treia, cu ursul diversionist iarasi va aduceti aminte din Cele Trei Zile si Adevaruri este si ea pe sfarsite. Cele mai mari batalii, cu cei mai indaratnici dezbinatori, s-au incheiat. Toti care, din mijlocul nostru, sprijineau candva acest urs viclean si hraparet, ajutandu-l sa fure stupii adunarilor Domnului, au fost inlaturati de urgia Domnului ori s-au inlaturat ei insisi prin izolarea lor. Faimosul doctor Banu a ajuns un uitat si strain. Laudarosul si increzutul Moldoveanu s-a izolat singur si l-a mai izolat si Dumnezeu, pana la adevarata dimensiune a micimii si insuficientei lui, ocolit de toti pe masura ce ii cunosc mai bine siretenia in mijloacele de amagire si scopurile lui si alor lui haotice si bolnave. Partizanul lui de la Namoloasa, Condruz, s-a prapadit. Tudose de la Galati este pe aceeasi cale. Pop Gheorghe si Bocaneala David din Cluj sunt pe nicaieri, iar Diac, finul si ciracul lui de la Bucuresti, a ajuns un om compromis pentru toti cei ce l-au cunoscut Precum ceara...