Ziua numelui
Ieri am fost in targul de porci si iaca ma intalnesc acolo cu unul din prietinii mei cu care numai pe strazile cele faloase din Sibiu ma intalneam. i mai mult m-am mirat cand am vazut ca cumparase un purcel. Da tu ma ce cauti in targul de porci si cu purcelul ce-i sa faci? []Ieri am fost in targul de porci si iaca ma intalnesc acolo cu unul din prietinii mei cu care numai pe strazile cele faloase din Sibiu ma intalneam. i mai mult m-am mirat cand am vazut ca cumparase un purcel. Da tu ma ce cauti in targul de porci si cu purcelul ce-i sa faci? il intrebai eu. Atunci prietenul meu astfel incepu: Acum la Sf. Nicolae e ziua numelui meu si de 2 ani am inceput sa- mi praznuiesc ziua asa: ca nu mai platesc cu bautura gratularile prietinilor si cunoscutilor, ci cu banii ce i-as da pe bautura fac in tot anul o fapta de milostenie. Acest purcel l-am cumparat pentru o biata vaduva de razboiu de la marginea orasului. Are 6 copii si de ani de zile n-a mai putut sa- si prinda porc la casa. Si anul trecut i-am cumparat un purcel pe care biata femeie si l-a crescut cum a putut si acum il va taia pe Craciun. O ce bucurie vor avea copilasii ei! Intr-un an de zile, de cateori mama lor va pune mancarea pe masa, cei 6 copilasi se vor ruga intr-un glas: Dumnezeu sa-i dea sanatate la Domnu cel bun ! Eu aflu, prietine draga, ca acest fel de praznuire este mai bun si mai crestinesc...
Sursa: Oastea Domnului
Vezi articolul complet pe Oastea Domnului
Poate iti place reteta
Poate iti place articolul
Poate iti place stirea
Poate iti place filmul
Categorii sectiune
Categorii
Etichete
friptura de porc cu pesmet
friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat
friptura de porc cu sos de soia
friptura de porc cu sos de usturoi si rosii
friptura de porc cu struguri
friptura de porc cu usturoi verde
friptura de porc impanata cu usturoi
friptura de porc in sos
friptura de porc in sos brun
friptura de porc in sos de vin si ierburi