Dup ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe p mant si a f cut tin din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta. Din aceeasi tin fuseser f cuti ochii acestia, cu care erau unsi acum. Si de c tre Aceeasi Man , care Se atingea de ei, F c torul lor, stiind ce avea s se intample, cand []Dup ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe p mant si a f cut tin din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta.

Din aceeasi tin fuseser f cuti ochii acestia, cu care erau unsi acum.

Si de c tre Aceeasi Man , care Se atingea de ei, F c torul lor, stiind ce avea s se intample, cand i-a f cut prima dat , a l sat peste acesti ochi umbra. Tocmai in vederea celor ce aveau s se implineasc acum, spre a ne ar ta astfel, lucr rile lui Dumnezeu.

Acum Domnul implinea numai ce anume nu f cuse atunci, ceea ce anume l sase El nef cut, la nasterea omului acestuia, pentru ca s fac acum, in chipul acesta atat de minunat.

Domnul Iisus stie ce ne lipseste fiec ruia din noi.

Stie si ce nu ne-a dat El de la inceput (Luca 8, 10; Marcu 4, 11) si stie si ce am pierdut noi, pe calea vietii, din vina noastr , prin neascultare si p cat, din ceea ce ne-a dat.

Ceea ce nu ne-a dat Dumnezeu, putem primi, prin st ruinta unei credinte r bd toare, de la bun tatea iubirii Lui (Ioan 15, 7).

Iar ceea ce am pierdut noi, putem dobandi prin poc inta unei credinte inl crimate de la iubirea Lui r scump r toare (Matei 7, 11).

C ci...