6. Prigonirea nu poate sa tina pe totdeauna. Caci este nevoie ca cei cazuti si plecati sa fie inlocuiti prin noi chemati. Dar nici largimea nu poate sa tina prea mult, fiindca atunci totul sar lenevi, prabusindu se in formalism si in destrabalare. 7. Totusi cat de fericiti suntem noi cand, dupa un indelungat []6. Prigonirea nu poate sa tina pe totdeauna. Caci este nevoie ca cei cazuti si plecati sa fie inlocuiti prin noi chemati.

Dar nici largimea nu poate sa tina prea mult, fiindca atunci totul sar lenevi, prabusindu se in formalism si in destrabalare.7. Totusi cat de fericiti suntem noi cand, dupa un indelungat suis greu, ajungem la un loc neted, unde ne putem odihni si improspata randurile si puterea. Cand, dupa un lung tunel strabatut prin intuneric, iesim la lumina. i stergandu ne ochii inlacrimati, ne putem privi unii altora fetele dorite, abia obisnuite cu lumina!8. Ce bine este cand Domnul ne largeste drumul nostru care a fost prea multa vreme ingust!O, de am sti sa folosim bine atunci acest drum largit9. David, imparatul lui Israel, striga supus si recunoscator lui Hristos, Imparatul imparatilor si Domnul domnilor (Apoc 17, 14): Traiasca Domnul! Astfel isi incheie David sirul cantarilor sale, sirul istorisirilor sale, sirul minunilor cate le a vazut facute de Domnul cu el si cu ai lui.

Ce bine este cand si noi sfarsim lucrarile noastre cu acest strigat de bucurie si biruinta!Pasunile dulci / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006