Dupa ce israelitenii trecura ca pe uscat prin apele marii si vazura pe egipteni morti , atunci au cantat Moise si copiii lui Israel cantarea aceasta: Sa cantam Domnului ca cu slava S-a preaslavit, pe cal si pe calaret i-a aruncat in mare Domnul este taria mea; El m-a scapat. El este Dumnezeul meu; pe El []Dupa ce israelitenii trecura ca pe uscat prin apele marii si vazura pe egipteni morti , atunci au cantat Moise si copiii lui Israel cantarea aceasta:Sa cantam Domnului ca cu slava S-a preaslavit, pe cal si pe calaret i-a aruncat in mare Domnul este taria mea; El m-a scapat. El este Dumnezeul meu; pe El il voi lauda Cine este asemenea ie intre dumnezei, Doamne? Cine este asemenea ie?Iar Mariam, proorocita, sora lui Aron, a luat timpane in mana sa si au iesit toate femeile dupa ea cu timpane si cantece. i a inceput Mariam, zicand: Sa cantam Domnului, ca cu slava s-a preamarit (Iesirea 15, 19-21).

Ce cantare vie si calda!Cititi-o pe larg in Biblie la Iesirea, capitolul 15.

Va ramanea de-a pururi aceasta cantare, caci ea a iesit din bucuria unui popor izbavit. Israelitenii scapasera dintr-o moarte sigura.

Ii scapase darul lui Dumnezeu.

Scaparea lor se potriveste cu scaparea lui Noe din apele potopului.

Ca si pe Noe, ii trecuse si pe ei darul lui Dumnezeu prin valurile apelor; ii trecuse prin apa si prin duh .

Scaparea lor se incheie cu rugaciune si cantare de slava lui Dumnezeu.

Dar cantarea aceasta nu e numai a celor scapati din potop si din Marea Rosie, ci este a tuturor credinciosilor din toate timpurile.

Trecerea prin Marea Rosie inchipuie taina cea mare a rascumpararii si izbavirii noastre prin sangele scumpului nostru Mantuitor.

Trecerea prin Marea Rosie nu s-a sfarsit.

Prin sangele Mielului trece mereu si azi ceata celor rascumparati.

Aceasta trecere va tine pana la sfarsitul veacurilor, pana va trece poporul Tau, Doamne pana va trece poporul pe care l-ai rascumparat cu scump sangele Tau (Iesirea 15, 16). i pana la sfarsitul vremurilor va rasuna mereu cantarea celor rascumparati.

La Marea Rosie a fost revarsarea sufleteasca a unui popor ce s-a vazut scapat de urgia lui Faraon.

Bucuria de la Marea Rosie o are si azi tot crestinul care a scapat din robia si urgia diavolului-Faraon.

Bucuria si cantarea de la Marea Rosie este bucuria si cantarea tuturor celor rascumparati prin sangele Mielului. i noi, ostasii Domnului, suntem si trebuie sa fim -o ceata trecuta prin apele Marii Rosii; prin sangele...