Pentru orice familie, tineretul este o mare binecuvantare si o mare bucurie. Pentru orice parinti este o mare datorie de a creste copii si urmasi vrednici si buni. Datoria aceasta este randuita de Insusi Dumnezeu, prin cea dintai porunca pe care El a dat-o oamenilor (Fac. 1, 28). De aceea, o casa fara tineret este []Pentru orice familie, tineretul este o mare binecuvantare si o mare bucurie.

Pentru orice parinti este o mare datorie de a creste copii si urmasi vrednici si buni.

Datoria aceasta este randuita de Insusi Dumnezeu, prin cea dintai porunca pe care El a dat-o oamenilor (Fac. 1, 28).

De aceea, o casa fara tineret este lipsita nu numai de un viitor sanatos, dar si de cea mai curata bucurie,de bucuria pe care o aduce in fiecare familie numai tineretul ei, copiii ei, urmasii ei. Daca acest lucru este foarte insemnat pentru orice familie trupeasca, adica grija de a avea tineret,atunci el trebuie sa fie inca mai insemnat pentru familiile duhovnicesti.

Caci nu numai viata duhovniceasca a familiilor acestora va fi mai inflacarata si mai bucuroasa, mai vie si mai frumoasa, avand tineret,dar si mostenirea lor va castiga in intindere si in rod.

Cand viata unor parinti este sanatoasa si curata, copiii vin atunci ca un dar al lui Dumnezeu, ca o mostenire si ca o rasplata de la El (Ps. 127, 3).

Cand viata unei familii duhovnicesti este sanatoasa in Domnul, cand ei sunt adevarati credinciosi si cand parintii ei umbla in curatie inaintea si in urma Domnului,atunci, in aceasta frumoasa lucrare, tineretul vine ca o binecuvantare peste un ogor bine muncit. Ca o roua fericita si racoritoare, curata si stralucita peste o gradina lucrata la timp.

Pentru ca Insusi Domnul va face aceasta pentru inflacararea poporului sausi pentru intarirea puterii lui,si pentru infrumusetarea sa.

Insusi Domnul Iisus va face sa vina in urma lor, ca niste podoabe sfinte din sanul zorilor, un binecuvantat tineret, curat si mult, ca roua unei dimineti senine si frumoase. O, ce insemnat lucru este ca viata unor parinti sa fie sanatoasa, armonioasa si curata! Caci, daca este asa, atunci tineretul vine in familia aceasta ca o binecuvantare.

Iar daca nu este asa, atunci tineretul nu vineSau, si daca vine, vine numai ca un blestem. O, parinti duhovnicesti, si voi, credinciosi batrani: ce insemnat lucru este ca viata voastra duhovniceasca sa fie curata in Domnulsi vorbirea voastra sa fie cu har,si umblarea voastra sa fie sfanta!Caci atunci casa voastra nu va fi goala.

Atunci, in biserica si in adunarea voastra, va veni si va spori, va creste si se va inmulti, un binecuvantat tineret duhovnicesc.

Iar acesta va fi inviorarea si cinstea voastra de azi.

Apoi, va fi schimbul vostru de maine. i va fi bucuria si cununa voastra vesnica. De aceea, luati bine aminte sfatul acesta si cercetati-va starea si lucrarea voastra, fiecare!Uitati-va in jurul vostru si va veti vedea launtrul:Vine tineretul cu voi la adunarea voastra sau nu vine?Aveti voi tineret sau nu aveti?Creste si se inmulteste numarul si credinta tineretului vostru sau scade in familia voastra trupeasca si in cea sufleteasca?Caci, daca in familia voastra sau in adunarea voastra nu mai aveti tineret, curand nu vor mai fi nici batrani.

Daca pacatul nu va lasa sa va aduceti copiii la Hristos, atunci pacatul va va duce si pe voi de la El.

Lumea care ii desparte pe tineri de voi, aceasta va va desparte,...